Deputatul PMP Diaspora Constantin Codreanu spune că, dincolo de orice, românii din diaspora trebuie să ceară respectul pe care îl merită din plin din partea oricărui reprezentant al statului român de la Bucureşti sau din orice reprezentanţă diplomatică a României de oriunde din lume. El enumeră zece motive pentru participarea la mitingul românilor din străinătate, între care politici mult mai eficiente pentru încurajarea românilor să revină acasă şi implementarea unor proiecte clare, precum alegerea primarilor în două tururi, fără pensii speciale pentru politicieni, fără penali în funcţii publice şi Parlament cu 300 de parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat pe Facebook, deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei din Camera Deputaţilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, enumeră zece motive pentru a participa la mitingul Diasporei - fie în Piaţa Victoriei, fie oriunde în România sau în alte oraşe din afara României.

El spune că românii din diaspora trebuie să ceară respectarea legislaţiei pentru a asigura o reprezentare conform legislaţiei în vigoare (Legea 208/2015) pentru milioanele de cetăţeni români din afara ţării, pentru că nu este normal ca cel mai mic judeţ din România să aibă mai mulţi parlamentari decât întreaga Diasporă, precum şi mărirea fondurilor alocate pentru proiecte implementate de asociaţiile reprezentative ale românilor din Diaspora, pentru că nu este normal ca minorităţile naţionale din România să aibă mai multe fonduri decât milioanele de români din afara graniţelor, în condiţiile în care Diaspora este cel mai mare investitor în economia României.

Deputatul PMP Diaspora mai afirmă că alte motive pentru care românii trebuie să participe la mitingul Diasporei sunt că trebuie să ceară votul electronic pentru următoarele alegeri parlamentare, sancţionarea funcţionarilor statului român, plătiţi din banii cetăţenilor, care îşi permit să se expună peiorativ la adresa Diasporei, suplimentarea personalului din reprezentanţele diplomatice ale României pentru a asigura funcţionarea în regim normal a acestora., deschiderea de noi consulate generale în localităţi din afara României cu concentraţie mare de cetăţeni români, dar şi ca la viitoarele centre comunitare să fie numiţi în calitate de directori persoane din comunităţile în care vor fi deschise aceste centre.

El mai spune că românii din Diaspora trebuie să vină la miting şi pentru a cere politici mult mai eficiente pentru încurajarea românilor să revină acasă şi  implementarea unor proiecte clare:  alegerea primarilor în două tururi, fără pensii speciale pentru politicieni, fără penali în funcţii publice şi Parlament cu 300 de parlamentari.

"Trebuie să cerem, dincolo de orice, respectul pe care îl merită din plin Diaspora din partea oricărui reprezentant al statului român de la Bucureşti sau din orice reprezentanţă diplomatică a României de oriunde din lume", adaugă preşedintele Comisiei din Camera Deputaţilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate sunt aşteptaţi la mitingul programat vineri de la ora 17.00 în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.