Deputatul ALDE Varujan Vosganian a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, afilierea deputaţilor ALDE la grupul parlamentar al PSD. ”Afilirea la grupul parlamentar PSD nu presupune însă renunţarea la calitatea de membru ALDE”, a transmis formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia afilierii deputaţilor ALDE la grupul parlamentar PSD vine ca urmare a desfiinţării grupului parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor. În ultima perioadă, ALDE a avut o colaborare parlamentară activă cu grupul PSD, având mai multe proiecte legislative comune. Decizia afilierii asigură din punct de vedere al activităţii parlamentare o serie de mijloace de logistică parlamentară ca suport pentru desfăşurarea activităţii deputaţilor ALDE. Până la momentul afilierii deputaţii ALDE nu aveau posibilitatea de a lua cuvântul, ceea ce era un impediment major în desfăşurarea activităţii parlamentare.  În situaţia afilierii la grupul PSD deputaţii ALDE vor putea beneficia de acest atribut necesar pentru a putea exprima punctul de vedere al ALDE”, a transmis, miercuri, ALDE, după ce Varujan Vosganian a anunţat în plen afilierea deputaţilor ALDE la Grupul PSD.

Deputaţii ALDE au precizat că afilierea ”este un demers necesar pentru consolidarea frontului opoziţiei unite împotriva Guvernului incompetent al PNL şi un pas premergător formării unei construcţii politice puternice ca alternativă la actuala putere”.

Deputaţii nu renunţă, însă, la calitatea de membru ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.