Deputatul USR Monica Berescu susţine că Guvernul întârzie achiziţionarea brăţărilor electronice pentru protejarea victimelor violenţei domestice, în condiţiile în care există o lege care prevede măsuri de sprijin, iar numărul de incidente prin lovire în familie creşte în fiecare an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Monica Berescu a afirmat, joi, într-un comunicat de presă, că numărul cazurilor de violenţă domestică este mai mare de la an la an, ea precizând că în primele opt luni ale acestui an a crescut şi numărul de încălcări ale ordinelor de protecţie, de la 2.166 la 2.742.
 
”Imaginaţi-vă că există oameni care sunt loviţi şi agresaţi fizic în fiecare zi. Asta nu este viaţă, este un coşmar fără sfârşit, iar guvernul PSD-PNL este un martor tăcut, care încurajează fenomenul prin lipsa de reacţie. Miniştrii PSD şi PNL întârzie nejustificat achiziţionarea brăţărilor electronice pentru monitorizarea infractorilor şi implementarea măsurilor de sprijin pentru victime adoptate de Parlament la propunerea USR. Probabil Guvernul Ciolacu a folosit în alte scopuri cei 15 milioane de lei bugetaţi pentru a cumpăra brăţări electronice care să protejeze mai multe victime de agresorii din casele lor”, a declarat deputatul USR.
 
Ea le-a cerut totodată reprezentanţilor Guvernului să se uite în ochii femeilor şi copiilor agresaţi zilnic şi să le spună pe ce au cheltuit banii destinaţi protejării lor.
 
”Ce a făcut guvernul pentru a aplica legea 240/2023? Nimic. Nici măcar nu a transmis informaţiile către asistenţii sociali sau către adăposturi, astfel încât victimele să primească asistenţă juridică gratuită pentru a scăpa mai repede din casele groazei”, a susţinut Monica Berescu.
 
La finalul lunii iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice. Propunerea legislativă extinde de la şase luni la un an durata pentru care poate fi emis ordinul de protecţie, precum şi instituirea asistenţei juridice obligatorii şi în faza de apel, în cazul persoanei care solicită ordinul de protecţie.
 
Legea a fost iniţiată de parlamentarii USR Monica Berescu, Oana Ţoiu şi Beniamin Todosiu şi susţinută de aleşi PSD, PNL şi UDMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.