Gunther Krichbaum (CDU), şeful delegaţiei Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag care a fost prezentă la Bucureşti, a precizat într-o conferinţă de presă că îşi imaginează, având în vedere competenţele Laurei Condruţa Kovesi, situată pe prima poziţie pe lista scurtă pentru funcţia de procuror-şef european, că Germania şi Franţa, care au de asemenea candidaţi, pot "să ajungă la un compromis în favoarea candidatului român". În opinia sa, Kovesi este "predestinată" pentru această funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pe locul întâi se află Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general al DNA; pe locul doi - un candidat din Franţa şi pe trei - un candidat din Germania. Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, este practic predestinată pentru această funcţie. Eu mi-aş putea imagina că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi ar găsi o soluţie de comun acord în favoarea candidatului roman. Am adresat şi o solicitare ministrului roman al Justiţiei de a sprijini candidatul român, pentru că are şanse şi care candidează la o funcţie înaltă europeană şi care ar fi practic înfrânat de propriii săi oameni”, a indicat deputatul german. 

În ceea ce priveşte intenţiile ministrului de Justiţiei cu privire la împiedicarea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror european, membrii delegaţiei au făcut precizări.

“Faţă de noi, domnul Toader a spus că nu dânsul ar fi revocat-o, ci preşedintele. Noi ştim cum au funcţionat lucrurile în România şi, ca să folosim un exemplu mai plastic, este mai simplu să faci să treacă o cămilă printr-o gaură de ac decât ca în Comisia de la Veneţia să fie acceptată aşa o încălcare a statului de drept. De asemenea, dl Toader a spus, textual: “M-aş bucura dacă ea v-ar face şi dumneavoastră ceea ce ne-a făcut nouă aici în România”, fiind o declaraţie destul de clară, practic s-a devoalat”, a declarat Krichbaum.

“Tot ceea ce a făcut doamna Kovesi a fost să lupte în favoarea statului de drept, a combătut corupţia şi de fapt merită sprijinul şi nu altceva”, a fost concluzia membrului delegaţiei.

Comisia pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, aflată la Bucureşti, a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, temele abordate în cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanţi ai Guvernului şi mediului de afaceri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.