Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a avut, marţi, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statului Israel în România, E.S. Reuven Azar, privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale economice, în special în domeniul turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tema abordată a fost coordonarea eforturilor pentru o mai bună promovare a obiectivelor turistice de interes pentru comunitatea evreiască din întreaga lume”, a transmis, marţi seară, Ministerul Andreprenotiatului şi Turismului, într-un comunicat de presă.

La rândul său, ministrul Daniel Cadariu a precizat că Israelul este cea de-a doua ţară furnizoare de turişti străini.

”Discuţia foarte bună pe care am avut-o astăzi cu E.S ambasadorul Israelului Reuven Azar ne întăreşte relaţiile bilaterale economice prin dezvoltarea ofertei turistice pentru întreaga comunitate evreiască. Vreau să-i mulţumesc şi colegului meu parlamentar, domnul Silviu Vexler, reprezentant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru dezvoltarea proiectelor pentru o mai bună cartografiere a obiectivelor turistice”, a transmis ministrul.

Acesta a precizat că au fost stabiliţi următorii paşi pentru ca numărul turiştilor din Israel să depăşească 500.000.

Potrivit datelor oferite de minister, comunitatea israelienilor originari din România se situează pe locul trei ca număr şi importanţă, dintr-o populaţie totală a Statului Israel de 9.053.000 de locuitori (2021).

”Conform ultimului recensământ, în Israel ar trăi aproximativ 220.000 de originari din România, cărora li se adaugă şi israelienii care au dobândit şi redobândit cetăţenia română în ultimii ani, estimaţi la aproximativ 200.000 persoane (numărul iniţial al celor care au emigrat din România în Israel a fost de 450.000 de persoane; la acest număr fac referire toţi politicienii israelieni când estimează comunitatea originarilor din România în Israel)”, au precizat oficialii ministerului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.