Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, vrea "exterminarea" PSD, astfel că se întreabă dacă va vrea să dispară şi USR, PMP şi UDMR dacă nu va fi de acord cu acestea. Dăncilă spune că Iohannis trebuie să vorbească despre activitatea sa, "chiar dacă acest lucru nu va dura mai mult de zece minute, pentru că nu are ce să le spună la români". "Aceste refuzuri sunt însă îngrijorătoare pentru soarta ţării, românii se tem pentru ziua de mâine, românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune candidatul Iohannis mâine-poimâine li se flutură în faţă şi lor cătuşele", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lupta bolnavă cu PSD, singura miză a candidatului Iohannis, singurul lucru pe care-l are în vedere fiind dispariţia PSD, exterminarea acestui partid. Atunci ne întrebăm: dacă mâine nu va fi de acord cu USR, cu PMP, cu UDMR, va vrea să dispară şi aceste partide de pe eşichierul politic? Cred că este lupta cu cetăţeanul, cu lbertatea cetăţeanului de a-şi alege candidatul", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri seara, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că aceasta nu este abordarea pe care ar trebui să o aibă preşedintele României, că acesta nu ar trebui să împartă România în cei care trebuie să dispară şi cei care trebuie să rămână, "aşa cum ar face un preşedinte dictator".

"Mă aşteptam astăzi ca candidatul Iohannis să dea explicaţii despre refuzul dezbaterii. O dezbatere necesară, o dezbatere cerută chiar de membri din PNL, o dezbatere care arată rsponsabilitate şi respectul faţă de cetăţeni. Mă aşteptam astăzi ca candidatul Iohannis să dea explicaţii pntru declaraţiile lui Rareş Bogdan. Am văzut că în 2014 atunci când Klaus Iohannis l-a avut contracandidat pe Victor Ponta acesta s-a ales cu dosare penale, acum pentru Dan Barna vedem acelaşi lucru pentru că Klaus Iohannis a crezut că Dan Barna va intra în turul doi. Poate toate acestea erau întâmplătoare, dar văd acum de la portavocea lui Iohannis că şi Viorica Dăncilă trebuie să meargă în faţa procurorilor, şi Viorica Dăncilă trebuie să aibă dosar penal", a susţinut Dăncilă.

Dăncilă a repetat că Iohannis trebuie să vină în faţa românilor să vorbească despre activitatea sa, "chiar dacă acest lucru nu va dura mai mult de zece minute, pentru că nu are ce să le spună la români".

"Aceste refuzuri sunt însă îngrijorătoare pentru soarta ţării, românii se tem pentru ziua de mâine, românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune candidatul Iohannis mâine-poimâine li se flutură în faţă şi lor cătuşele", a mai afirmat Dăncilă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.