Premierul Viorica Dăncilă răspunde criticilor din moţiunea de cenzură, lansând un atac dur la adresa susţinătorilor acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea le-a reproşat susţinătorilor moţiunii că au venit cu temele nefăcute în Parlament.

A vorbit despre demersul virulent al candidatului Iohannis împotriva Guvernului, iar despre fostul partener de guvernare Călin Piopescu Tăriceanu a afirmat că a căzut în capcana lui Victor Ponta şi că are un apus lamentabil al carierei politice.

”O luptă oarbă, pornită de cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunoscut România vreodată, care acţionează conştient împotriva propriului popor. În al doilea rând, îl avem pe domnul Tăriceanu, care a pus umărul la destabilizarea Guvernului, aşa cum a putut. Cu toată experienţa, domnul Tăriceanu, a căzut în capcana lui Victor Ponta. Era un destin predictibil, totuşi, pentru că asta li se întâmplă celor care se aliază cu Ponta”, a spuyne Viorica Dăncilă.

Pe Ponta l-a numit premierul demisionar pe Facebook.

”Cum puteţi tocmai voi să vă asumaţi reconstrucţia României, dacă nu ştiţi ce le veţi oferi românilor mâine sau peste o săptămână? Ce plan aveţi, cum faceţi? În acest text vă arătaţi foarte curajoşi, dar veniţi cu un plan. Spuneţi oamenilor care este planul pentru viitorul ţării”, a spus Dăncilă.

”Superficialitatea voastră este ruşinoasă. Este janant să veniţi astăzi aşa, în faţa noastră şi a întregii ţări. Şi e a doua oară când o faceţi anul acesta. Sunteţi cei care nu învaţă din greşelile trecutului. Nu aveţi habar să guvernaţi pentru români. Aţi tăiat salarii, aţi impozitat pensiile cât aţi fost la guvernare. Sunteţi inconştienţi şi o veţi mai face o dată. Sunteţi naivi să credeţi că oamenii vor accepta aşa ceva Am citit textul moţiunii şi pot spune că vă reprezintă. Este ca şi grupul semnatarilor ei. Este un amestec de falsuri şi arată caracterul de improvizaţie
Sunteţi singura opoziţie din istorie care a reuşit să depună moţiunea şi apoi să fugă de la vot. Mult succes în a le explica oamenilor cum veţi guverna România””, a declarat Viorica Dăncilă.
”Nu voi, ci noi am crescut salariile, am majorat pensiile şi am sprijinit fermierii. Nu voi, ci Guvernul actual a făcut toate aceste lucruri şi multe altele pe care le cunoaşteţi, dar le ignoraţi deliberat, cu ipocrizia care vă defineşte. Moţiunea de azi nu va trece. Aţi mai încercat şi v-aţi făcut de râs la vot. Nu toţi se regăsesc în proiecţia voatră de austeritate, nu toţi sunt confortabili cu lipsa voastră de viziune. De aceea, nu a trecut ultima moţiune şi de aceea nu va trece nici aceasta, pentru că oamenii de bună credinţă nu pot da un vot de susţine pentru nimic. Astăzi, veţi trăi din nou o ruşine pentru că nu aţi învăţat lecţia responsabilităţii”, a avertizat prim-ministrul.
”Sunt mulţi parlamentari care au responsabilitatea votului şi care înţeleg că alături de voi nu există viitor şi nu există progres, iar azi veţi învăţa această lecţie usturătoare. Şi vă mai spun ceva: să nu subestimaţi PSD. Să nu credeţi că ne vom opri vreodată să luptăm contra voastră, a celor care vreţi să dezbinaţi România şi să o vedeţi în sărăcie.
Aţi mai fost zdrobiţi şi ştiţi cum e. Aşa că lăsaţi Guvernul să şi facă treaba, rămâneţi în opoziţie unde, din fericire, toate ameninţările şi ideile voastre rămân la stadiul de vorbe. Cu voi la guvernare, aţi fi un pericol pentru România”, a spus Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.