Premierul Dacian Cioloş va merge în Senat la ora 10.30, când este programat să înceapă plenul Senatului, potrivit lui Suciu.

Senatorii au decis, marţi, cu 70 de voturi ”pentru”, trei abţineri şi două voturi ”împotrivă”, să îl convoace pe premierul Dacian Cioloş miercuri, la ora 10.30, pentru a da explicaţii după ce ANAF a somat compania Intact în vederea evacuării în cinci zile lucrătoare a sediilor care au fost confiscate prin decizie judecătorească.

Preşedintele Senatului, Călin Popesctu Tăriceanu, a propus modificarea Ordinii de zi a Senatului pentru a dezbate somaţia făcută de ANAF la adresa trustului Intact.

”După atacul inacceptabil asupra unei televiziuni, mă văd obligat să văd că e un plan bine pus la punct de anihilare a presei neobediente. Descinderea ANAF nu a avut gaze lacrimogene, doar asta mai lipsea. E grav ce se întâmplă în România. (…) E o încercare brutală de suprimare a libertăţii de exprimare a presei. Cerem prim-ministrului României să vină în faţa Senatului, mâine, de urgenţă, pentru a da explicaţii despre acţiunile unor instituţii aflate în subordinea sa”, a spus Tăriceanu, de la tribuna Senatului.

Cclădirile grupului GRIVCO, precum şi imobilele în care funcţionează Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în cinci zile lucrătoare începând de luni, când au fost notificate de către ANAF.

„Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală”, precizează ANAF într-un comunicat.