Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marţi că pe PNRR, deocamdată cei din Guvern au renunţat la şase spitale, dar nu există nicio aşteptare că le vor face şi pe celelalte până în 2026. Despre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, el a spus că ”omul ăsta este un spectator, complet dezinteresat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aveam bani de 27 de spitale. Domnul Rafila, i-a luat un an şi trei luni doar ca să publice criteriile după care să se selecteze. Omul ăsta se mişcă ca şi cum nu există calendar, ca şi cum are tot timpul din lume. Deocamdată au renunţat la şase spitale, dar nu există nicio aşteptare că le vor face şi pe celalte până în 2026. Omul ăsta este un spectator, complet dezinteresat”, a arătat Cristian Ghinea, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. 

El a spus că ”problema este că sunt anumite ministere varză şi anumite ministere unde sunt miniştri puturoşi”.

”Când l-am făcut pe Rafila puturos la trei luni după ce a luat mandatul a sărit că vorbesc urât. Rafila a primit din partea  noastră din PNRR o listă cu 44 de spitale, dintre care 22 cu studi ide fezabilitate şi alte 7 foarte aproape”, a afirmat Ghinea. 

Fostul ministru a arătat că ”toate proiectele de spitale din PNRR sunt relativ mici, pentru că au mutat pe programul regional cele trei spitale regionale din opt ale lu Dragnea.

Ghinea a menţionat că se mai pierd bani la păduri.

”Acolo am o mare durere pentru că am reuşit să finanţăm cu 800 de milioane de euro cel mai mare program de împădurile de după 1989, aş spune şi din istoria România, 55.000 de hectare de pădure nouă, nu replantarea pădurilor pe care le taie mafia PNL-PSD, în special în sud în Bărăgan, unde e risc de deşertificare”, a arătat Cristian Ghinea, precizând că ”proiectul acesta a fost sabotat de Ministerul Agriculturii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.