Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat că nu este de acord cu alianţa PMP cu USR, el considerând că PMP trebuie să rămână pe picioarele sale, apoi să gândească un parteneriat pe zona dreaptă. El a afirmat, la Iaşi, la o întâlnire cu susţinătorii săi din PMP, că a avut discuţii cu PNL, fără a preciza însă dacă va exista o colaborare cu liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Înainte să ne gândim la diverse proiecte politice, hai să ne asumăm acest partid (PMP – n.r.). Trebuie să fii întâi pe picioarele tale, iar un eventual parteneriat numai pe partea dreaptă putem avea. Nu vă ascund că am avut dialog pe partea dreaptă cu PNL", a afirmat Diaconescu.ţ
 
Totodată, Cristian Diaconescu le-a spus susţinătorilor săi că nu a venit să le vorbească despre "aranjamente şi şiretlicuri".
 
Diaconescu a mai afirmat că nu este de acord cu alianţa PMP cu USR şi a adăugat că un compromis politic în partid ar fi necesar.
 
"Există o problemă juridică internă. Sunt două cauze în Tribunal. Sunt două statute diferite ale partidului, cu două conduceri diferite. Problemele trebuie rezolvate cât de rapid, pentru că afectăm viaţa şi cariera multora dintre noi, oameni care nu doresc să se separe de PMP. Este nevoie de o decizie care ţine de raţiune. Soluţii se pot găsi pe baza unui compromis, pe baza unei negocieri, cum se întâmplă peste tot. Dacă există disponibilitate la un compromis, aici şi acum aş face negocierile. Prelungirea crizei interne ne afectează pe toţi", a spus Cristian Diaconescu.
 
El a participat, miercuri, la manifestările oficiale organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor, urcând pe scena amplasată în Piaţa Unirii alături de mai mulţi lideri liberali.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.