Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, 1.250 de delegaţi fiind prezenţi la şedinţă. Întrunirea a început cu aproape 20 de minute întârziere faţă de ora programată. Vicepremierul Raluca Turcan a prezentat, duminică, la Consiliul NAţional al PNL, Raportul de activitate al Guvernului, vorbind despre realizările liberalilor din ultimele luni. ”Am atins o maturitate politică ce nu o mai are niciun partid”, a spus Turcan. La rândul său, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat că PNL are ”cel mai bun an al PNL de la reinstaurarea democraţiei în România”. Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan vorbeşte, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, despre activitatea europarlamentarilor partidului, referindu-se şi la victoria Laurei Codruţa Kovesi, care nu ar fi putut să aibă loc fără europarlamentarii liberali şi fără sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis. La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că ”România e ţinută captivă de tot felul de baroni şi baroneţi roşii care îşi imaginează că instituţiile au fost inventate ca să le producă lor beneficii”, iar lucrurile trebuie să se schimbe. Premierul a spus că ar vrea să se ia credite pentru dezvoltarea României, nu pentru salarii ”umflate cu pompa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ludovic Orban şi-a început discursul, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, salutându-şi, ”atât colegii din sală, cât ş oe cei de pe hol”.

”Sper ca în campanie, unii să nu fim pe hol şi alţii la muncă în teren”, a spus Ludovc Orban, cerându-le preşedinţilor de filiale să fie atenţi la cei care au muncit şi care nu, în perspectiva alegerilor.

”Să ştiţi că visez frumos şi ţin minte visele. Visele nu sunt doar despre mine. Au fost despre PNL şi mai ales sunt despre România, ţara pe care o iubim, despre fiecare român căruia vrem să-i dăm o şansă de a se realiza în ţara lui. NU mă mulţumesc să trăiesc în lumea visului ş mă ncăpăţânez – atât cât pot eu şi echipa mea – să ducem România în direcţia bună”, a mai afirmat premierul.

Acesta a precizat că de multe ori vântul dinspre Vest „s-a oprit”, iar crivăţul dinspre Est s-a abătut asupra României.

„Din păcate pentru noi, cercetătorii ajung cu adevărat să facă performanţă atunci când de multe ori decid să plece din ţară pentru că nu poţi la nesfârşit să consideri cercetarea Cenuşăreasa şi nu poţi la nesfârşit să finanţezi salarii şi instituţii şi nun proiecte de cercetare. (...) Românii care au plecat de multe prin ne fac cinste şi nu sun lăsaţi să plece, li se fac oferte în companiile în care au făcut carieră, au plecat pentru că România e ţinută captivă de tot felul de baroni şi baroneţi roşii care îşi imaginează că instituţiile au fost inventate ca să le producă lor beneficii şi nu prentru cetăţeni”, a mai spus premierul.

Acesta a afirmat că ”trebuie să permitem oricărui român care vrea să deschisă o afacere să găsească un partener în statul român”.

”Trebuie să lansăm nu Start Up Nation pentru pomanageala pe care a gîndi-o PSD. Trebuie să lansăm Start UP Naţion în domeniu IT, al cercetării, în domeniul studenţilor şi în domeniile care pot să ne aducă cu adevărat ridicarea economiei româneşti”, a mai spus Orban.

Acesta adeclarat  că nu Guvernul Orban este de vină pentru că se iau împrumituri.

”Nu noi suntem de vină că am ajuns în situaţia să luăm credite. Mi-aş dori să luăm credite numai pentru proiecte de dezvoltare economică, nu să plătim subvenţii, ajutoare sociale şi salarii umflate cu pompa care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a mai afirmat premierul.

UPDATE - Rareş Bogdan: Anul trecut a fost uşor. Adevăratele bătălii acum vin/ Europarlamentarul liberal prezintă raportul de activitate al liberalilor din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan vorbeşte, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, despre activitatea europarlamentarilor partidului, referindu-se şi la victoria Laurei Codruţa Kovesi, care nu ar fi putut să aibă loc fără europarlamentarii liberali şi fără sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis.

„Anul trecut a fost uşor, adevăratele bătălii şi adevăratele victorii sunt absolut convins că vor veni în acest an”, a spus Bogdan duminică, în discursul ţinut în faţa participanţilor la Consiliul Naţional al PNL. 

Acesta a precizat că îşi doreşte dublarea grupului parlamentar al PNL şi ca acest lucru să se întâmpla în urma alegerilor parlamentare anticipate.

Eurodeputatul a enumerat, printre realizările grupului europarlamentarilor liberali români, numirea Adinei Vălean în funcţia de comisar european pentru Transporturi, dar şi câştigarea de către Laura Codruţa Kovesi a funcţiei de şef al Parchetului European. 

UPDATE Florin Roman: Mulţumesc senatorilor şi deputaţilor că au rămas uniţi şi împreună am trimis-o pe Viorica să fie din nou gospodină

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că multe dintre victoriile partidului din ultima perioadă s-au obţinut cu ajutorul solidarităţii parlamentarilor PNL. ”Mulţumesc senatorilor şi deputaţilor că au rămas uniţi şi împreună am trimis-o pe Viorica să fie din nou gospodină”, a spus Roman.

”Am să încep cu un anunţ publicitar politic – ceea ce ar putea fi o glumă sau nu: «Caut naş pentru tăierea moţului, la botezul moţiunii de cenzură a PSD». Cu o singură condiţie, să ştie naşul cum se numeşte moţiunea. Depun o moţiune pe care ei nu ştiu cum s-o voteze, cum o cheamă şi de unde a apărut. Asta spune totul despre PSD. Fără Ludovic Orban nu am fi reuşit să instalăm un nou guvern. Trebuie să-i mulţumim lui Ludovic pentru asta”, a spus Florin Roman.

Aceasta a precizat că a primit un raport cu foarte multe cifre, dar nu îl prezintă, fiindcă cifrele îl obosesc.

”Despre căderea Guvernului v-a povestit Robert, despre instalarea Guvernului v-a povestit Raluca. Eu mulţumesc celor care nu sunt, poate, cei mai iubiţi, dar care au fost stâncă unită şi urmare a solidarităţii lor s-au întâmplat multe. Mulţumesc senatorilor şi deputaţilor că au rămas uniţi şi împreună am trimis-o pe Viorica să fie din nou gospodină”, a spus Florin Roman.

UPDATE - Vicepremierul Raluca Turcan prezintă Raportul de activitate al Guvernului: Am atins o maturitate politică ce nu o mai are niciun partid

”Ce moment frumos. Cât am aşteptat această clipă să pot să mă adresez dvs, dar şi preşedintelui Ludovic Orban, prim ministrul României. Am schimbat radical soarta României. Am înlăurat Guvernul PSD şi am învestit Guvernul Orban într-un Parlament dominat de PSd. Am câştigat alegerile prezidenţiale. Am deschis porţile către un alt fel de politică în România. Vă mulţumesc şi felicitări”, a spus Turcan.

”Am atins o maturitate politică ce nu o mai are niciun partid. Am învins un adversar periculos şi am arătat că avem forţa să ducem la capăt un proiect. Nimic nu ar fi foar osibil fără parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis”, a mai afirmat vicepremierul.

”Am luat o visterie prăduită de PSD şi nu ne-am plâns”, a mai afirmat Turcan.

”Am câştigat încrederea oamenilor să reconstruim ţara şi nu avem voie să dezamăgim. Am avut multe dezastre de îndreptat în fiecare domeniu de activitate. Răul a fost mai mare decât putem să ni-l imaginăm. (...) Am reuşit să închidem bugetul pe anul 2019 acoperim plăţi restante de 10 miliarde de lei (...) bani care figurau pe hârtie dar rămăseseră neacoperiţi în plata către oamenii muncitori din ţară. Erau bani blocaţi de PSD pentru a ascunde adevărata situaţia a ţării”, a mai explicat Turcan.

”Bugetul făcut de PNL a fost un buget al adevărului. (...) Aşteptăm ca presiunea pe inflaţie şi pe buzunarul oamenilor să scadă. (...) Vom face tot ce ne stă în putinţă să găsim resurse financiare şi pentru majorarea alocaţiilor pentru copii”, a completat vicepremierul.
Turcan prezintă măsurile luate de Guvernul Orban pentru a contracara deciziile ”Guvernului toxic al PSD”.

Aceasta precizează că s-au alăcat cu 60% mai mulţi bani pentru investiţii decât a alocat guvernarea PSD.

UPDATE - Cîţu: Eu nu cred că PSD vrea să ascundă ceva, eu cred că PSD vrea să fie transparent. Venim, punem totul pe masa, vom arăta cifrele

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat duminică, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al PNL, că îşi doreşte o discuţie „cu cifrele pe masă” cu oficialii din PSD care au condus România şi că vrea ca aceştia să explice de ce economia arată „aşa cum am prezentat-o noi”.

„Eu nu cred că PSD vrea să ascundă ceva, eu cred că PSD vrea să fie transparent. Venim, punem totul pe masa, vom arăta cifrele, trebuie să venim să şe discutăm pentru că acuma ştim ce am preluat în România iar cei care sunt responsabili pentru ce am preluat i-am menţionat astăzi în postare: Viorel Ştefan, Sorin Grindeanu, Tudose, Teodorovici, Viorica Dăncilă, Ionuţ Mişa. Ei sunt cei care au gestionat economia în ultimii trei ani de zile, ei trebuie să vină să ne explice de ce arată economia astăzi aşa cum am prezentat-o noi” a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor a precizat, răspunzând unei întrebări, că a a trimis inspecţia economic—financiară „acolo unde sunt elemente suspecte” în ceea ce priveşte finanţele publice.

„Acum avem imaginea completă a dezastrului şi veţi vedea că vor urma şi aceste măsuri” a spus Cîţu, întrebat de ce nu a sesizat organele de cercetare, aşa cum a promis atunci când a preluat mandatul de ministru.

„Analiza este gata, am prezentat şi în aceste zile cifrele, deja am trimis acolo unde sunt indicii Inspecţia Economico-financiară şi vom continua şi în alte controale” a mai adăugat ministrul Finanţelor Publice.

UPDATE - Şedinţa este condusă de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, care prezintă raportul de activitate al Biroului Executiv al PNL. 

”Avem cel mai bun an al PNL de la reinstaurarea democraţiei în România şi nu ne vom opri aici. Suntem obligaţi să avem un an la fel de bun, cu victorii la alegerile locale şi parlamentare”, a spus Sgighiartău. 

În sală sunt prezenţi 1.250 de delegaţi, din cei 1.300 câţi aufost invitaţi, fiind întrunite condiţiile statutare pentru organizara şedinţei. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Partidul Naţional Liberal organizează, duminică, reuniunea Consiliului Naţional al partidului, la şedinţă fiind invitaţi circa 1.300 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali.

În cadrul reuniunii vor susţine discursuri Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele PNL, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, şi vicepreşedintele PNL Virgil Guran.

Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea raportului de activitate al Guvernului PNL, bilanţul politic al conducerii PNL şi al grupurilor parlamentare, precum şi pregătirea campaniei pentru alegerile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.