Biroul Naţional al USR a votat, duminică, în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei în care Dacian Cioloş ar fi ameninţat cu demisia, potrivit unor surse politice participante la şedinţă. Anterior, pe unul dintre grupurile interne, preşedintele USR, Dacian Cioloş, le-a transmis colegilor că a afirmat în şedinţa de joi ceea ce va spune şi luni: dacă măsurile propuse de el nu vor fi votate, va renunţa la funcţia de preşedinte. ”Voi continua ca membru”, a transmis Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse politice, membrii Biroului Naţional al USR, întruniţi, duminică, de la ora 12.00, într-o şedinţă online, au votat în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei în care Dacian Cioloş ar fi ameninţat cu demisia. Momentul în care şedinţa va fi transmisă membrilor USR nu a fost încă stabilit, existând discuţii referitoare la respectarea GDPR.  

Şedinţa a avut loc joi, iar Dacian Cioloş a afirmat că, dacă programul de preşedinte pe care l-a prezentat colegilor nu este asumat de Biroul Naţional - în care echipa Barna are majoritate – va renunţa la funcţia de preşedinte.  

Înaintea şedinţei de duminică, Dacian Cioloş le-a transmis colegilor un mesaj pe unul dintre grupurile interne.  

Cioloş a afirmat că întrunirea de duminică are ca singur scop ”descoperirea cuvântului demisie în ultima şedinţă”.  

”Vă spun eu ce am spus joi şi voi spune şi mâine ca să fie foarte clar: dacă nu există susţinere în Biroul Naţional pentru principiile şi măsurile propuse, mandatul meu de preşedinte nu mai are sens. Şi voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susţin 100% desecretizarea tuturor şedinţelor de partid şi transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”, le-a spus Cioloş colegilor de partid.  

Scandalul în USr a nceput joi, după ce liderul USr şi-a prezentat programul de preşedinte pentru următorii 2 ani. Docmentul cuprinde măsuri pe care parte dintre liderii formaţiunii le consideră de neacceptat.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.