Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean se va afla într-o vizită oficială în Republica Moldova şi România, în perioada 9-11 mai, a transmis Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Cu ocazia Zilei Europei, pe data de 9 mai, comisarul european Adina Vălean se va deplasa la Chişinău, unde va semna, împreună cu  prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), potrivit comunicatului de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit sursei citate, acest nou acord va facilita accesul Republicii Moldova la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură majore, în vederea îmbunătăţirii conectivităţii sale atât cu Europa, cât şi în interiorul ţării.

Pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova, Adina Vălean se va întâlni, de asemenea, cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Lilia Dabija.

Aceste întâlniri vor fi urmate de o conferinţă de presă, care va începe la ora 15.00, şi de o conferinţă publică la Academia de Studii Economice din Republica Moldova, care va începe la ora 16.00 şi se va axa pe importanţa conectării Republicii Moldova la Europa.

În perioada 10-11 mai, Adina Vălean va merge în România pentru a vizita Portul Constanţa, unde va înmâna beneficiarilor români două granturi MIE de finanţare a acţiunilor de mobilitate militară, în prezenţa vicepremierului şi ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Conform sursei menţionate, cele două proiecte selectate se referă la proiectarea şi construirea podului de la Ungheni şi la modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – un punct de trecere esenţial în cadrul culoarelor de solidaritate UE-Ucraina.

La la ora 14:00, va avea loc o conferinţă de presă comună a comisarului european Adina Vălean şi a vice-prim-ministrului şi Ministrului transporturilor Sorin Grindeanu la sediul Autoritatăţii Portuare Maritime din Constanţa.

La ora 12.00, comisarul european Adina Vălean va susţine o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.