O şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea lor, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, pentru discuţia privind majorarea pensiilor. PNL a transmis, prin vocea vicepreşedintelui Alina Gorghiu, că liberalii propun o majorare cât mai consistentă a pensiilor şi că nu sunt de acord cu o majorare doar cu rata inflaţiei, de 6,1%, procent vehiculat în ultima perioadă. Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, însă, de mai multe ori, că nu poate fi de acord să fie majorate pensiile pentru toată lumea cu 15%, însă va exista categoric o mărire pentru toate lumea în mod egal a punctului de pensie, nu se ştie dacă procentul va fi 6%, 12% sau alt procent. O discuţie urmează să aibă loc în coaliţie şi în privinţa pensiilor speciale, care trebuie reglementate până la finalul acestui an, potrivit jalonului asumat de România în PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni, la Senat, că liberalii au suficiente argumente să se ajungă în coaliţie la o mărire nediferenţiată a pensiilor, aşa cum este legal şi constituţional, ea precizând că nu se pune problema de o mărire doar cu 6,1%. Ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede a mai arătat Gorghiu.

Întrebată când se va lua o decizie în coaliţie pe tema majorării pensiilor, Gorghiu a spus: "Concluzia colegilor mei a fost următoarea, că ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede în aceste zile. Ea va exista, se va ţine această şedinţă a coaliţiei, ne vom expune punctul de vedere şi le vom arăta colegilor din coaliţie calculele pe care noi le-am făcut, care sprijină o creştere a pensiilor conform viziunii PNL”

. ”Sunt absolut convinsă că cei de la Ministerul Finanţelor, cei de la Ministerul Muncii vor veni cu calcule, astfel încât, sper eu, în cel mai scurt timp coaliţia să poată să decidă varianta finală”, a arătat preşedintele interimar al Senatului.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat recent că nu poate fi de acord să fie majorate pensiile pentru toată lumea cu 15%, însă va exista categoric o mărire pentru toate lumea în mod egal a punctului de pensie, nu se ştie dacă procentul va fi 6%, 12% sau un altul.

”Cu certitudine, anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie”, a adăugat el şi a precizat că va exista o decizie a coaliţie, săptămâna viitoare, apoi un anunţ al liderilor celor trei partide de guvernare. ”Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet, eu nu pot fi de acord ca în acest moment să fie mărit pentru toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie. Nu ştiu dacă va fi 6, va fi 12. Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa e nu numai creştineşte, aşa se face în orice economie. Asta aşteaptă oamenii de la intervenţia statului”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă la Mehedinţi, dacă PSD ar agrea o variantă pe care liderul PNL Nicolae Ciucă le-ar fi propus-o liberalilor în şedinţa BPN de miercuri, potrivit unor surse politice, şi anume ca pensiile să fie majorate cu 6%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.