Primarul Sectorului 1 Clotilde armand anunţă că de luni o echipă de insepcţie de la Ministerul Finanţelor a început un audit la Primaria Sectorului 1, fiind vizată perioada 2016 - 2020, când edil a fost soacial-democratul Daniel Tudorache,în prezent cercetat de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început astăzi auditul la Primăria Sectorului 1. Săptămâna trecută am solicitat Ministerului de Finanţe să trimită o echipă de inspecţie de la Direcţia Economico-Financiară pentru a verifica gestiunea fondurilor publice din Sectorul 1 din perioada 2016-2020. Echipa de inspecţie a ajuns astăzi şi a început deja să verifice documentele”, anunţă Clotilde Armand pe Facebook..

De asemenea, precizează că raportul va fi făcut public.

Clotilde Armand a anunţat în repetate rânduri, inclusiv la depunerea jurământului ca primar, că va cere un audit la Primăria Sectorului 1.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar sub cauţiune, după ce a fost audiat timp 12 ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. DNA a anunţat că Tudorache este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, într-unul din dosare, cauţiunea în cazul său fiind stabilită la 1 milion de euro.

Conform DNA, în perioada în care a ocupat funcţii publice (2008-2018), Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi  menajera), care au acţionat ca proprietarii aparenţi ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

DNA arată că banii astfel introduşi în circuitul civil ar fi fost utilizaţi pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din ţară, cât şi din străinătate, autoturisme, imobile, şcoli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.

Daniel Tudorache a anunţat, după ce a fost pus sub control judiciar, că a decis să se suspende din PSD. "Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani", a afirmat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.