Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că, la şedinţa Consiliului Local în care urma să se voteze noul buget şi proiectul privind participarea la programul Rabla Local, consilierii PSD şi PNL ”au fugit din sala de consiliu”, al doilea proiect fiind votat ceva mai târziu. ”Primăria Sectorului 1 a anunţat din timp că vrea să participe la "Programul privind casarea autovehiculelor uzate". Înscrierea în program se făcea până pe 28 aprilie 2023, ora 23:59. Totuşi, pe 27 aprilie, fondurile puse la dispoziţie pentru acest program erau epuizate”, a adăugat Clotilde Armand, cerându-le reprezentaţilor PSD şi PNL ”să nu se mai plângă”, întrucât aceşti consilieri ”au blocat tot sectorul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coaliţia PNL-PSD a blocat intenţionat în primele luni ale acestui an toate proiectele şi investiţiile derulate în Sectorul 1. Consilierii liberali şi social-democraţi au adus amendamente nelegale la proiectul de buget pe anul 2023, l-au transformat într-un buget inoperabil şi nefuncţional, şi au fugit din sala Consiliului Local atunci când trebuiau să-l revoteze. Trebuie să ştiţi că fără un buget legal, o primărie nu poate funcţiona şi nu poate demara proiecte. PNL şi PSD au făcut acest lucru cu bună-ştiinţă. Inclusiv Prefectul Capitalei le-a atras atenţia că mai multe amendamente sunt nelegale şi bugetul trebuie revotat”, a afirmat Armand, într-un comunicat de presă transmis vineri, ”în legătură cu informaţiile false vehiculate în spaţiul public de un partid politic”.

Primarul Sectorului 1 a arătat că, în aceste condiţii, în 26 aprilie, la ora 14.00, a supus votului Consiliului Local Sector 1 revotarea bugetului şi proiectul prin care Sectorul 1 participa în cadrul "Programului privind casarea autovehiculelor uzate", derulat de Ministerul Mediului, Apelor Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

”Ce au făcut consilierii PSD şi PNL? Au fugit din sala de consiliu! Consilierii PNL şi PSD au convocat o altă şedinţă pentru ora 16.00, când au repus pe ordinea de zi doar acest proiect de hotărâre, pe care l-au votat la ora 17.30. Primăria Sectorului 1 a anunţat din timp că vrea să participe la "Programul privind casarea autovehiculelor uzate". Înscrierea în program se făcea până pe 28 aprilie 2023, ora 23:59. Totuşi, pe 27 aprilie, fondurile puse la dispoziţie pentru acest program erau epuizate”, a adăugat Clotilde Armand.

Ea i-a acuzat pe reprezentanţii PNL şi PSD că ”au blocat tot sectorul”.

”Rog coaliţia PN-PSD să nu se mai plângă, consilierii lor locali au blocat tot sectorul. Pe Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu îi rog să nu mai fie chiar atât de intimidaţi de un singur primar care nu mai lasă firmele de partid să fure. PSD-PNL au un singur inamic. Eu. Fiindcă nu-i mai las să îşi facă combinaţiile transpartinice. În Sectorul 1, s-au cumpărat destule diamante cu banii locuitorilor. Eu nu doresc decât să blochez aceste tentative de jaf din banul public. Cetăţenii şi-au exprimat prin vot această dorinţă: să nu mai fie furaţi. Vremea combinaţiilor şi a diamantelor a apus. Acum trebuie să puneţi osul la muncă şi să demonstraţi cetăţenilor pe care i-aţi furat timp de 30 ani, că sunteţi altfel. La muncă!”, a transmis primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reprezentanţii PNL Sector 1 susţin că bucureştenii din acest sector nu vor putea beneficia de programul Rabla Local, prin care persoanele fizice primesc stimulente de 3.000 de lei pentru a casa maşini mai vechi de 15 ani. ”Deşi proiectul a primit votul Consiliului Local, primarul Armand nu a fost în stare să depună documentaţia pentru accesarea acestui program guvernamental”, afirmă aceştia

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.