Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR acuză luni că guvernanţii, europarlamentarii şi comisarii europeni proveniţi de la PSD şi PNL au adus Ţara în genunchi, după ce spaniolul Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă şi securitate, adică ministrul de Externe al UE, a semnat o listă cu 44 de numiri de şefi ai reprezentanţelor diplomatice ale UE în străinătate şi ”niciun diplomat român nu se află pe această listă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cum ne umileşte Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene! România pur şi simplu nu există la Bruxelles, după 17 ani de la aderarea la UE. Guvernanţii, europarlamentarii şi comisarii europeni proveniţi de la PSD şi PNL au adus Ţara în genunchi! Români, AUR vă spune adevărul pe care îl ascund cu grijă PSD şi PNL! La data de 17 aprilie 2024, spaniolul Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă şi securitate, adică ministrul de Externe al UE, a semnat o listă cu 44 de numiri de şefi ai reprezentanţelor diplomatice ale UE în străinătate. Aceştia au rangurile de şef al Delegaţiei UE (ambasador al UE), şef de Oficiu şi însărcinat cu afaceri ad interim” afirmă Claudiu Târziu. 

El precizează că ”niciun diplomat român nu se află pe listă”.

”Românca Elena-Denisa Ionete a fost numită ambasador al UE la Djibouti, dar nu intră în calcul, pentru că nu este diplomat român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ci lucra la SEAE, unde îndeplinea funcţia de consilier şi inspector superior. Diplomaţii români din MAE de la Bucureşti care au participat nu au fost selectaţi. Printre fericiţii nominalizaţi se numără spanioli de-ai lui Borrell, dar şi germani, însă niciun român, pentru că Bruxelles este condus de coteria câtorva ţări din vestul Europei. Berlinul chiar a reuşit să înlocuiască germanul care îndeplinea funcţia de ambasador UE la Ankara tot cu un german”, arată preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR. 

Claudiu Tîrziu spune că, ”în schimbul favorizării Germaniei în spaţiile de interes pentru ea de către SEAE condus de spaniolul Josep Borrell, Berlinul închide ochii la faptul că în America Latină unde are interese Spania, reprezentanţii diplomatici ai UE fac politica guvernului socialist de la Madrid, conform indicaţiilor aceluiaşi Josep Borrell”. 

”Egalitatea între statele membre este doar un mit. În realitate, UE reprezintă interesele geopolitice ale câtorva state, cum dovedeşte şi numirea de la Ankara. Românii reprezintă 4,5% din populaţia UE, deci raportat la numărul populaţiei ar fi trebuit să primească minim două posturi dintre cele 44 de numiri ale lui Borrell. Însă România are o reţea diplomatică mult mai dezvoltată decât a unor state cu populaţie mai mică sau apărute după 1990, aşa că ar fi trebuit să primească 3-4 posturi, dar nu au primit niciunul! Iată unde a ajuns diplomaţia României, care odinioară se bucura de prestigiu internaţional si scria istorie!”, spune liderul AUR. 

”România a aderat de peste 17 ani la UE şi a trimis reprezentanţi români în Parlamentul European în patru legislaturi, o dată numiţi de Parlamentul României şi de trei ori votaţi de alegători. Rezultatul a fost acelaşi de fiecare dată si se va repeta la infinit, dacă în Parlamentul European vor ajunge reprezentanţii aceloraşi partide. Români, ajunge cu umilinţa şi slugărnicia! AUR este singura forţă care se va bate pentru voi în Parlamentul European!”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR.

 

”, mai afirmă Claudiu Tîrziu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.