Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Pesah în care a precizat că Guvernul reiterează angajamentul promovării „vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comunităţile evreieşti din întreaga lume se pregătesc să întâmpine Pesah, o sărbătoare ce aminteşte de voinţa puternică a poporului evreu de a-şi făuri propriul destin. Pesah reprezintă o lecţie puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată, triumful libertăţii şi demnităţii umane în faţa robiei şi a tiraniei. Îmi exprim preţuirea pentru contribuţia pe care comunitatea evreiască a adus-o dezvoltării şi modernizării României, pentru implicarea în demersurile dedicate cultivării solidarităţii şi dialogului social”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

El a adăugat că reafirmă „angajamentul Guvernului României în ceea ce priveşte promovarea vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

„Transmit membrilor şi conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, precum şi evreilor din întreaga lume gândurile mele bune, alături de urările de pace, linişte sufletească, împliniri şi prosperitate! Hag Pesah Sameah!”, a completat prim-ministrul Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.