Preşedintele PNL Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor din Parlament, în plenul reunit unde va fi votat Guvernul Ciolacu şi programul de guvernare, să „se ridice la înălţimea provocărilor majore prin care trece România” şi „să lase campania electorală doar pentru lunile în care va veni ea, oficial”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sensul acestui exerciţiu de maturitate este mai profund decât pare la prima vedere. Prin această decizie înţeleaptă şi matură, România a obţinut o fereastră de oportunitate pentru continuarea dezvoltării şi pentru realizarea unor reforme importante. Ţinte care sunt asumate prin programul de guvernare al noului Executiv. Obiectivul central al acestui program, din perspectiva PNL, este că propune un trai mai bun pentru fiecare familie, comunităţi mai unite şi o ţară mai puternică. În acest sens, viitorul Guvern va continua creşterea sustenabilă a veniturilor românilor. Vom încuraja investiţiile şi vom crea noi locuri de muncă. Totodată, vom creşte competitivitatea companiilor cu sprijin concret, care să permită ulterior creşterea producţiei interne şi a veniturilor publice, respectiv reducerea deficitului bugetar şi comercial”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi de la tribuna Parlamentului.

El a vorbit despre priorităţile guvernării pe care pNL le va susţine, cum ar fi investiţiile în infrastructură, producţie şi transport de energie, cât şi începerea exploatării gazelor din Marea Neagră.

„Dezvoltarea ţării va fi urmărită, de asemenea, prin investiţiile în infrastructura rutieră, feroviară, aeriană şi navală. În acest sens, vor fi urmărite investiţiile deja demarate în autostrăzi şi căi ferate, astfel încât să conectăm prin reţeaua de infrastructură toate regiunile ţării. În această dimineaţă am participat pentru prima dată în ultimii 50 ani la inaugurarea unui aeroport nou în România. Sunt convins că printr-o stabilitate politică şi o guvernare foarte bună vom reuşi să inaugurăm mai multe astfel de elemente de infrastructură. O altă prioritate a guvernării din perspectiva PNL sunt investiţiile în producţia şi transportul de energie. Retehnologizarea Unităţii 1 de la Cernavodă, pregătirea investiţiilor pentru Unităţile 3 şi 4, dar şi începerea exploatării gazelor din Marea Neagră sunt doar câteva direcţii prin care vom urmări independenţa energetică a României”, a explicat Ciucă.

„Îmbunătăţirea sistemelor de educaţie şi sănătate, inclusiv prin investiţii majore în infrastructura acestor sisteme, sunt alte două priorităţi pe care PNL le va promova constant în cadrul viitorului Guvern”, a mai spus liderul liberalilor.

„Aceste două domenii rămân piloni esenţiali ai viitorului proiect de ţară pentru că înseamnă un viitor mai bun şi mai sănătos pentru fiecare familie din România. Totodată, dezvoltarea economică pe care o vom urmări va fi dublată de măsuri sociale sănătoase. Nu dezvoltăm România, lăsând categorii de cetăţeni să sufere pe parcursul accelerării reformelor. Ci, creştem clasa de mijloc, aducând în ea tot mai mulţi români, care, azi, au venituri mici şi foarte mici. Vorbim nu doar despre creşterea pensiilor, dar şi despre continuarea măsurilor sociale susţinute din fonduri europene. Închei făcând un apel către toţi cei prezenţi, indiferent de formaţiunea în care se află. Vă propun să ne ridicăm la înălţimea provocărilor majore prin care trece România şi să lăsăm campania electorală  doar pentru lunile în care va veni ea, oficial. Anul acesta, să facem legi bune pentru România, pentru că  într-o Europă tulburată de conflicte sociale şi ideologice periculoase, noi ne avem pe noi şi pe cei care cred, ca şi noi, în valorile democratice şi europene. Am asistat la un dialog nefericit, pe care nu îl redau, între doi parlamentari care se acuzau că şi-au furat ideile”, a completat Ciucă.

El a mai spus că viitoarea echipă de miniştri este pregătită să guverneze bine şi responsabil România şi îi invită pe colegii din Parlament să acorde încrederea asupra programului de guvernare şi listei noului Executiv.

„Dragi colegi, dacă sunt bune ideile pentru români, important e ca ele să producă efecte. Hai să le spunem de la această tribună şi să punem Guvernul să le pună în practică, nu să ne certăm pe cine a fost mai deştept. Eu personal vă asigur că toate aceste obiective pe care le-am spus mai devreme şi multe altele cuprinse în programul comun de guvernare vor fi susţinute la nivelul coaliţiei PNL-PSD, la nivelul Parlamentului şi la nivelul Guvernului. Aşadar, din toate aceste motive şi din considerentul că avem în faţă o echipă de miniştri pregătită să guverneze bine şi responsabil România, vă invit să votaţi pentru acordarea încrederii Parlamentului asupra Programului de Guvernare şi a întregii Liste a noului Executiv. Folosesc acest prilej pentru a îi mulţumi domnului preşedinte al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pentru asumarea responsabilităţii de a conduce Guvernul României şi pentru sprijinul şi colaborarea pe care mi le-a acordat pe timpul cât am exercitat funcţia de Prim-ministru. Aceleaşi mulţumiri merg şi pentru domnul Kelemen Hunor care, de asemenea a avut o contribuţie foarte bună în desfăşurarea actului guvernamental. Aceleaşi mulţumiri merg şi pentru minorităţi”, a conchis Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.