Fostul premier Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a comentat, joi seară, situaţia din Ucraina despre care a spus că în continuare trebuie susţinută. Ciucă a subliniat că după peste 600 de zile de război, apare şi oboseala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În Ucraina nu există o schimbare de situaţie. Fiecare dintre părţi îşi continuă acţiunile şi cred că mai mult ca oricând, în acest moment este nevoie de acea solidaritate şi chiar în această dimineaţă am participat la o conferinţă pe tema sprijinului pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de rezilienţă ucraineană. este clar că după peste 600 de zile de război să avem în vedere că efortul trebuie în continuare susţinut şi că Ucraina are nevoie de acest sprijin. De asemenea, din punct de vedere moral, după peste 600 de zile de război, apare oboseala războiului. Este o chestiune care trebuie avută în vadere şi la apariţia unui alt focar, din punct de vedere moral poate să producă efecte inclusiv pe frontul din Ucraina”, a declarat joi seară, Nicolae Ciucă, la TVR Info.
 
Întrebat dacă România va avea partea leului la reconstrucţia Ucrainei, Nicolae Ciucă a explicat că ţara noastră va avea un rol în această reconstrucţie.
 
”Nu trebuie să discutăm despre partea leului, ci trebuie să ne identificăm clar rolul în această proiecţie a reconstrucţiei Ucrainei pentru că din punct de vdere geografic, infrastructural (...) are cea mai bună dispunere, are cel mai mare port la Marea neagră, are calea fluvială şi dispune de porturile terminale pe ruta fluvială care reprezintă cel mai ieftin transport, iar eforturile celor care se implic capătă o mare eficienţă”, a adăugat Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.