Premierul Nicolae Ciucă a precizat, joi la Oradea, că în prezent există un protocol semnat între PNL şi PSD şi nu a fost luată vreo decizie privind o schimbare în împărţirea ministerelor între partidele din coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu s-a luat niciun fel de decizie în acest sens. În momentul de faţă există acel protocol semnat între PNL şi PSD. Neluându-se încă o decizie, nu pot să afirm că vreun minister sau altul va fi preluat de vreunul dintre partidele aflate în coaliţie”, a declarar Nicolae Ciucă, întrebat joi la Oradea cum vor fi împărţite portofoliile între formaţiunile de la guvernare, după rocada premierilor.

Referitor la această temă, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu a precizat, întrebat dacă va insista să păstreze la PSD Ministerul Transporturilor că va insista să îl păstreze pe Sorin Grindeanu la conducerea instituţiei.

Preşedintele PSD a mai anunţat, joi la Summitul Romanian Business Leader organizat de Fundaţia Romanian Business Leader (RBL) cu tema „Viitorul Businessului cu sens”, că o să existe o rotaţie de prim-miniştri, dar o să fie una lină şi aşezată. Acesta a arătat că a ajuns la o concluzie cu premierul Nicolae Ciucă pentru a încerca să creioneze viitorul guvern în funcţie de persoane, nu de posturi.

De asemenea, senatorul UDMR Lorant Antal a declarat că marţi seară, liderii coaliţiei şi reprezentanţii celor două partide, PSD şi PNL, au spus clar că merg mai departe pe acest protocol semnat.

„Noi ne-am angajat în 2020 pentru 4 ani de guvernare, am venit cu miniştri serioşi, care îşi fac treaba, nu avem nicun motiv să le retragem sprijinul şi mergem mai departe cu aceste poziţii”, a completat Lorant Antal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.