Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe, în urma prăbuşirii unui elicopter în apropierea unei grădiniţe din regiunea Kiev, incident în care au decedat 18 persoane, inclusiv ministrul ucrainean de Interne Denis Monastirski şi a adăugat că România este alături de poporul ucrainean şi va continua să sprijine Ucraina să câştige acest război. Un mesaj similar a transmis şi Ministerul român al Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Transmit, în numele Guvernului României, sincere condoleanţe pentru tragica pierdere de vieţi omeneşti după prăbuşirea elicopterului din Brovari, inclusiv decesul ministrului ucrainena de Interne Denis Monastirski şi a echipei sale. În aceste momente de tristeţe, suntem alături de poporul ucrainean şi rămânem angajaţi în ajutarea Ucrainei să câştige acest război”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Twitter.

Şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au transmis, pe Twitter un mesaj de condoleanţe, în contextul producerii acestei tragedii.

„Suntem profund întristaţi de tragica pierdere de vieţi omeneşti în urma prăbuşirii elicopterului din Brovari, Ucraina. Transmitem sincere condoleanţe familiior victimelor şi recuperare grabnică a celor răniţi. România va continua să sprijine Ucraina, în aceste vremuri dificile”, arată mesajul de pe pagina de Twitter a MAE.

Optsprezece persoane, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, doi colaboratori apropiaţi ai acestuia, dar şi copii şi-au pierdut viaţa după ce un elicoper s-a prăbuşit miercuri dimineaţa în apropierea unei grădiniţe şi a altor clădiri rezidenţiale din Brovari, un orăşel din regiunea Kiev, a anunţat şeful poliţiei, citat de presa locală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.