Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România Hiroshi Ueda, care îşi încheie mandatul său la Bucureşti. Liderul PNL a subliniat că legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil, în ultimul an, în zona economică, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică. „Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti, până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni”, a mai punctat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Hiroshi Ueda, şi-a luat astăzi rămas bun, la încheierea mandatului său la Bucureşti. I-am mulţumit pentru întreaga activitate depusă de-a lungul anilor, care a culminat cu semnarea Declaraţiei Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia, în luna martie a anului trecut. Acest nou cadru a ridicat relaţiile româno-nipone la un nivel de apropiere fără precedent”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

Preşedintele Senatului a adăugat că „în ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil în zona economică, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică. Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti (până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni)”.

„I-am mulţumit ambasadorului Ueda şi pentru sprijinul pe care guvernul de la Tokio îl acordă candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.