Premierul Nicolae Ciucă afirmă că, în urma discuţiilor cu femei supravieţuitoare ale cancerului de sân, a fost stabilit un set de soluţii care răspund nevoii de prevenţie, dar şi de diagnosticare, tratament, consiliere psihologică şi reintegrare socială şi profesională a pacienţilor cu cancer mamar. El adaugă că Planul Naţional de Luptă Împotriva Cancerului va asigura instrumentele necesare prevenţiei şi tratamentului. ”Am cerut Ministerului Sănătăţii să lucreze normele de aplicare, pentru ca măsurile incluse în document – de la testarea preventivă, la diagnosticare, tratament inovativ, consiliere psihologică – să intre în aplicare într-un timp cât mai scurt de la adoptarea legii”, explică el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat ieri cu supravieţuitoare ale cancerului de sân, doamne luptătoare şi puternice, care au avut forţa de a transforma suferinţa personală în grijă şi preocupare pentru sănătatea celorlalţi. M-a impresionat lupta lor pentru viaţă, dusă ani de zile, dar şi energia şi dedicarea de a schimba lucrurile în bine pentru viaţa altor oameni, de a oferi experienţa personală pentru a-şi convinge semenii să meargă din timp la medic, să urmeze tratamentul şi să-şi păstreze speranţa. Le-am mulţumit că ne sunt alături şi pun suflet în ceea ce facem, la nivelul guvernului, pentru a sprijini pacientul oncologic”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a explicat că s-a convenit asupra unor soluţii.

”Am stabilit împreună un set de soluţii care răspund nevoii de prevenţie, dar şi de diagnosticare, tratament, consiliere psihologică şi reintegrare socială şi profesională a pacienţilor cu cancer mamar. Cu spectru mai larg, Planul Naţional de Luptă Împotriva Cancerului, aflat acum în Parlament şi definitivat în urma consultărilor cu asociaţiile de pacienţi, va asigura instrumentele necesare prevenţiei şi tratamentului. Am cerut Ministerului Sănătăţii să lucreze normele de aplicare, pentru ca măsurile incluse în document – de la testarea preventivă, la diagnosticare, tratament inovativ, consiliere psihologică – să intre în aplicare într-un timp cât mai scurt de la adoptarea legii. Asigurăm susţinerea financiară pe termen lung, avem la dispoziţie fonduri naţionale şi europene şi înţeleg importanţa flexibilităţii, pentru a ne adapta spectrului acestei boli nemiloase şi soluţiilor pe care le aduce medicina. Toate instituţiile statului lucrează împreună cu asociaţiile de pacienţi pentru implementarea planului de profil şi a soluţiilor stabilite împreună în sprijinul pacienţilor oncologici şi al supravieţuitorilor ce cancer”, a completat premierul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.