Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni la evenimentul aniversar al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), că „o bună guvernare presupune acţiunea conjugată şi integrată a administraţiei publice centrale şi a administraţiei publice locale, obiectiv comun fiind realizarea interesului public şi prestarea la cel mai înalt standard a serviciilor esenţiale pentru cetăţeni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt onorat să sărbătoresc alături de dvs. cei 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Vă mulţumesc pentru invitaţie şi vă asigur de întreaga mea admiraţie şi recunoştinţă pentru munca dvs depusă zi de zi în slujba cetăţenilor României. Cu prilejul acestui moment aniversar doresc să vă transmit la mulţi ani, multă sănătate, să aveţi puterea de a munci în continuare cu acelaşi devotament faţă de comunităţile pe care le administraţi, punând întotdeauna pe primul loc binele cetăţeanului. UNCJR reprezintă un partener de bază al Guvernului, iar dialogul constant dintre dvs şi reprezentanţii autorităţilor administrataţiei publice centrale a dus mereu la identificarea celor mai productive şi benefice soluţii pentru comunităţile locale”, a explicat Nicolae Ciucă, luni, la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) de la Opera Naţională Bucureşti.

El a amintit de întâlnirile periodice pe care le-a avut cu reprezentanţii administraţiilor locale şi despre sprijinul oferit de Guvern.

„Fac o paranteză şi doresc să subliniez că împreună cu dl preşedinte şi echipa dumnealui de conducere a Uniunii, am avut întâlniri periodice, angajându-ne la o anumită ritmicitate a acestor întâlniri de la începutul mandatului, iar acestea s-au dovedit a fi în beneficiul ambelor instituţii, şi a Guvernului şi a Uniunii, pentru că am reuşit  în felul acesta să aflăm nevoile reale ale cetăţenilor din teritoriu, am putut să planificăm vizite în aproape toate judeţele şi să coordonăm modul în care ne complementăm de la nivelul autorităţii locale la nivelul autorităţii centrale, ne sprijinim şi să facem în aşa fel încât să nu închidem bugetul de stat pe consiliile judeţene”, a completat Ciucă.

Şeful Executivului a adăugat că „o bună guvernare presupune acţiunea conjugată şi integrată a administraţiei publice centrale şi a administraţiei publice locale, obiectiv comun fiind realizarea interesului public şi prestarea la cel mai înalt standard a serviciilor esenţiale pentru cetăţeni”.

„Acest parteneriat presupune o strânsă colaborare, o susţinere reciprocă şi o partajare justă a competenţelor şi resurselor. Practic, săptămâna trecută, am participat la o activitate în care am putut să vedem în teren modul în care obiective, proiecte care au fost promovate de la nivelul instituţiilor centrale şi înmânate în responsabilitate autorităţii locale spre execuţie şi se durelează foarte bine. Cum de altfel am văzut proiecte asumate şi iniţiate de la nivelul autorităţilor locale transmise către autorităţile centrale, către diferite ministere într-un execuţie şi funcţionează foarte bine”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.