Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor, că este necesară în România mai multă educaţie şi civică şi „o prezentare onestă a lecţiilor dure ale istoriei în sistemul educaţional, pentru ca asemenea acte să nu se mai repete vreodată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Comemorăm astăzi Holocaustul împotriva etniei romilor, care a avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În Europa anilor 1940 au fost dictate deportări şi au apărut lagăre de muncă forţată şi centre de exterminare care au funcţionat până în ultimele zile ale războiului care a devastat, material şi moral, întreg continentul. Peste 500.000 de romi şi-au pierdut viaţa în acea perioadă. În Europa de astăzi, este obligatorie stabilirea şi totodată păstrarea adevărului istoric, precum şi cercetarea minuţioasă a faptelor abominabile comise în acea neagră perioadă din istoria umanităţii”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.
 
Liderul PNL a mai spus că este necesară educaţia civică în România şi o prezentare onestă în sistemul educaţional a faptelor care s-au petrecut în istorie.
 
„Avem nevoie de mai multă educaţie civică şi de o prezentare onestă a lecţiilor dure ale istoriei în sistemul educaţional, pentru ca asemenea acte să nu se mai repete vreodată. De asemenea, la nivelul societăţii, este necesar să combatem răspândirea urii, a discriminării de orice fel şi a promovării discursului xenofob în spaţiul public. Prin apartenenţa la lumea democratică şi civilizată, România are obligaţia morală de a proteja drepturile omului şi libertăţile cetăţeneşti, precum şi de a cinsti memoria celor care au căzut victime ale exterminării”, a mai precizat Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.