Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de Guvern, că vor fi introduse o serie de măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale din TVA, urmând a fi reincriminată fapta constând în reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor, cu reţinere la sursă, în cazul angajatorilor care nu le plătesc angajaţilor contribuţiile la sănătate şi pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a afirmat, în şedinţă, că a doua coordonată a proiecţiei bugetare pe 2022 o reprezintă susţinerea mediului de afaceri, prin alocarea celui mai mare buget pentru investiţii din ultimii 32 de ani.

”Prin Ordonanţa pe care o adoptăm astăzi, vom introduce o serie de măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale din TVA. Investitorii sunt curajaţi să îşi dezvolte afacerile printr-un mediu concurenţial corect, echitabil şi transparent, între toţi participanţii pe piaţă”, a afirmat Ciucă. 

Prim-ministrul a continuat: ”De asemenea, va fi reincriminată fapta constând în reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor, cu reţinere la sursă. Este important să introducem aceste sancţiuni pentru banii pe care angajatorii îi reţin din salariile angajaţilor pentru a fi viraţi la bugetele de sănătate şi pensii”, a spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.