Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că România a trecut prin această criză mai bine decât se aştepta oricine, decât estimările autorităţilor sau ale altcuiva, precizând că acest lucru s-a întâmplat deoarece măsurile au venit la timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Dacă ne uităm la cifre versus percepţie, România a trecut prin această criză, care continuă, nu s-a terminat, mai bine decât se aşteptau oricine, decât estimările noastre, decât estimările oricui şi asta datorită faptului că a fost un mix. Măsurile au venit la timp, dar în acelaşi timp şi în economie şi prin intermediul băncilor s-au dus foarte bine aceste măsuri, dar şi reacţia ecomomiei a fost bună, a fost un mix de lucruri”, a declarat Florin Cîţu, la dezbaterea cu tema ”Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie”. 
 
El a menţionat că informaţiile pentru perioada prin care România trece sunt foarte bune. 
 
“Anul trecut am apropat o OUG prin care am creat o motivaţie pentru companii să îşi crească capitalele proprii să devină pozitive ca să poată după aceea să se împrumute mai bine. Cred că informaţiile pentru perioada prin care trecem sunt foarte bune, dar nu trebuie să uităm acest lucru, vorbim de o încredere a managerilor care este aproape jumătate din acest index, în perioada prin care trecem este cea mai mare creştere din ultima sută de ani, iar pe mine mă bucură acest lucru, să vedem şi o evoluţie pozitivă  a acestei încrederi. Şi da, este adevărat se văd că managerii pun presiune pe guvern să vină cu mai multe măsuri. Aici trebuie să dezbatem şi ideologic, dar şi pe constrângerile bugetare”, a explicat premierul.
 
El a menţionat că a fost bună decizia de a folosi garanţii în loc de ajutoare de stat.  
 
“Anul trecut am luat decizia de a folosi garanţii în loc de ajutoare de stat, mai mult pentru a susţine economia şi cred că a fost o decizie bună pentru că aşa puteam să ne asigurăm că cei care accesează aceste facilităţii sunt cei care cred că vor rămâne în picioare după această criză. Încercăm cumva să păstrăm acele sectoare din economie care pot să meargă mai departe şi să nu susţinem sectoare din economie care sunt neproductive”, a mai menţionat premierul Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.