Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a acuzat luni PSD că a minţit în legătură cu majorările salariale şi cu legea salarizării unitare, dar şi în ceea ce priveşte faptul că măsuri precum acciza la combustibili, TVA defalcat sau introducerea de contribuţii mai mari pentru contractele de muncă part-time nu vor afecta mediul de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi avem mai mult ca oricând dovada că PSD a minţit şi minte de zece luni de zile. Ceea ce se întâmplă cu Codul Fiscal, cu execuţia bugetară reprezintă dovada clară cred pentru toţi românii că PSD a minţit şi minte de un an de zile. A minţit când a promis creşteri de salarii de 25, 50, 100% şi astăzi aflăm că aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3 procente. Au minţit atunci când i-am avertizat că legea salarizării unitare reprezintă o bombă cu ceas în bugetul României pentru 2018 şi astăzi vedem că din acest motiv avem oameni în stradă şi au minţit când au spus că măsurile pe care le vor lua - supraacciza la combustibili, TVA defalcat, contribuţii mai mari pentru contractele part-time - nu vor afecta mediul de afaceri”, a declarat Florin Cîţu.

Vicepreşedintele PNL a spus că tot ce s-a întâmplat în economie în 2017 a fost haos şi dezastru. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Haos pentru că au tot anunţat măsuri, pe urmă le-au întors, au revenit cu ele, nimeni nu mai ştie ce se întâmplă şi dezastru - execuţia bugetară. Execuţia bugetară la zece luni ştim cu toţii că este cu un punct procentual mai slabă decât era anul trecut deşi creşterea economică este mai mare", a explicat el.

Cîţu a mai spus că încă o minciună a PSD a fost că patronatele susţin măsurile fiscale.

”L-am avertizat pe premierul Tudose că în cazul în care va încerca să introducă această taxă (de solidaritate - n. red.) în forma în care a fost prezentată, să deturneze veniturile colectate prin această taxă către alte cheltuieli la buget, vom sesiza Comisia Europeană, pentru că aceste contribuţii au fost introduse prin directive europene”, a conchis Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.