Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce are nevoie de un sediu nou, situaţia din actualul sediu fiind ”dramatică”, pentru că sunt angajaţi care lucrează într-un pod, iar alţii împart câte doi un birou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisiile juridice reunite din Camera Deputaţilor şi Senat au dezbătut, marţi, rapoartele de activitate ale instituţiei Avocatului Poporului, pe anii 2013-2014.

În cadrul dezbaterilor din comisii, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atras atenţia că, din momentul în care s-a depus raportul de activitate, în Parlament, s-a menţionat lipsa unui sediu adecvat pentru instituţie.

”Situaţia a devenit de-a dreptul dramatică, pentru că între timp am angajat oamenii aceia care lucrează la domeniul pentru prevenirea torturii. Ceilalţi colegi care lucrează la Serviciul de contencios-constituţional erau, dar am angajat alţii în domeniile de unde i-am preluat. Oamenii stau câte doi într-un birou, unii lucrează într-un pod la 50 de grade, 50 de grade vara, şi la nu ştiu câte grade minus iarna", a spus Ciorbea.

El a mai afirmat că există ”angajaţi care îşi desfăşoară activitatea într-o bojdeucă, la propriu, în curtea interioară a instituţiei”. 

În cadrul dezbaterilor, senatorul PNL Dincă Marinică a cerut demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, pentru rezultatele pe care le-a înregistrat în mandat, în special legat de criticile din raportul MCV al Comisiei Europene. 

„Avocatul Poporului ne spune că proprii angajaţi sunt torturaţi prin condiţiile de muncă pe care le au. Cred că acesta ar fi primul motiv pentru care să-şi dea demisia, în condiţiile în care nu poate să asigure condiţii decente nici măcar pentru proprii angajaţi, iar aceasta arată lipsa capacităţii de management a Avocatului Poporului”, a spus Dincă Marinică. 

Comisiile juridice au adoptat, marţi, raportul de activitate al Autorităţii Electorale Permanente pe anul 2013, rapoartele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) pe 2013 şi 2014, rapoartele Consiliului Legislativ pe 2012, 2013 şi 2014, precum şi rapoartele Avocatului Poporului, pe 2013 şi 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.