Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, într-o declaraţie de presă comună cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal, că România va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie, cât şi pe mai departe, în procesul de reconstruire a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

„Salut prezenţa astăzi, la Bucureşti, a prim-ministrului Ucrainei, domnul Denys Shmyhal. Mă bucur să ne vedem la scurt timp după convorbirea telefonică pe care am avut-o la 27 iunie imediat după preluarea mandatului de Prim-ministru al României.  Aşa cum am transmis şi atunci, i-am spus şi astăzi domnului prim-ministru că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina. Suntem uniţi împotriva agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi a actelor de barbarie şi laşitate îndreptate împotriva poporului ucrainean. Pierderea de vieţi nevinovate în acest conflict fără sens trebuie să înceteze! Exprim încă o dată sprijinul total pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul ucrainean.

Şeful Guvernului român a mai spus că România este solidară cu Ucraina şi va sprijini acest stat atâta timp cât va fi necesar, cât şi în procesul de reconstruire a acestui stat.

„Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării. Traversăm o perioadă extrem de complicată, cu provocări fără precedent pentru securitatea continentului nostru şi a lumii întregi. Trebuie să rămânem însă fermi, pentru că această luptă este şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de o solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său. Pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României”, a completat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.