Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că în şedinţa de Guvern vor fi întărite regulile nu doar în zona viciilor, ci şi în cazul comportamentului fiscal incorect. Astfel, se va introduce amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale, în cazul nefuncţionării caselor de marcat şi pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale, iar cuantumul amenzilor va creşte. ”Nişte şmecheri fac averi speculând câteva portiţe legislative”, a acuzat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci şi în cazul comportamentului fiscal incorect. Milioane de români cinstiţi îşi depun şi plătesc la timp toate obligaţiile către stat, dar nişte şmecheri fac averi speculând câteva portiţe legislative. De aceea, împreună cu Ministerul de Finanţe, astăzi, închidem acest portiţe”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu a arătat că Guvernul modifică legislaţia. ”Venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale! La fel, în cazul nerespectării obligaţiilor privind funcţionarea caselor de marcat. Şi, tot amendă, pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va creşte”, a spus şeful Executivului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am spus că nu voi ezită să lupt contra evaziunii fiscale. Şi asta facem! Nu pot exista la nesfârşit oameni corecţi care declară şi plătesc şi şmecheri care nu declară şi nu plătesc nimic”, a mai completat premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.