Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că este o mândrie pentru ţara noastră celebrarea a 75 de ani de la obţinerea Independenţei Statului Israel, cât şi a 75 de ani de relaţii diplomatice între România şi Israel. „Prezenţa mea la aceste evenimente a confirmat, o dată în plus, credinţa noastră profundă în importanţa promovării toleranţei, a educaţiei temeinice şi a cunoaşterii adevărului istoric”. a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îmi face o mare plăcere să particip, alături de dumneavoastră, la acest eveniment, dedicat celebrării Zilei Naţionale a Statului Israel - o patrie câştigată cu greu de poporul evreu şi dezvoltată cu atâta dedicare şi devotament! Pentru noi, este o mândrie faptul că cei 75 de ani pe care îi sărbătorim, astăzi, de la crearea Statului Israel coincid aproape perfect cu cei 75 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte dintre ţările noastre. Calitatea şi frecvenţa dialogului politic bilateral dintre România şi Statul Israel, foarte buna colaborare în domeniile securităţii şi apărării, alături de cooperarea economică în creştere sunt expresia unui parteneriat cheie între noi. Astfel, suntem profund ataşaţi şi preţuim în mod deosebit relaţia româno-israeliană, recunoscută pentru încredere, soliditate şi flexibilitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri la spectacolul organizat de Ambasada Statului Israel la Bucureşti, cu ocazia celebrării a 75 de ani de la obţinerea Independenţei Statului Israel, precum şi a 75 de ani de relaţii diplomatice între România şi Israel.

„Prezenţa comunităţii evreilor în România reprezintă, într-adevăr, o sursă de bogăţie culturală şi inspiraţie pentru ţara noastră. În sprijinul afirmaţiei mele aş aminti Templul Coral sau frumoasa sinagogă din Timişoara, adevărate bijuterii arhitecturale”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor. 

„Actriţa Maia Morgenstern şi Teatrul Evreiesc de Stat sunt repere pentru întreaga societate din România. Şcoala Laude Reut este un institut de învăţământ în care excelenţa este la ea acasă. În semn de admiraţie şi profund respect pentru această comunitate, dar şi în linie cu bunele relaţii dintre ţările noastre, am răspuns mereu cu plăcere invitaţiilor lansate de Federaţia Comunităţilor Evreieşti şi de preşedintele acesteia, domnul deputat Silviu Vexler. Prezenţa mea la aceste evenimente a confirmat, o dată în plus, credinţa noastră profundă în importanţa promovării toleranţei, a educaţiei temeinice şi a cunoaşterii adevărului istoric. România a devenit un model regional în acest sens. Încurajăm cercetarea, educaţia şi comemorarea Holocaustului şi exprimăm angajamentul ferm al ţării noastre pentru combaterea negării şi denaturării acestuia”, a completat Ciolacu.

Acesta a mai spus că este bine integrată în România comunitatea israelenilor originari din ţara noastră.

„În mod egal, este de remarcat faptul că, în Israel, comunitatea israelienilor originari din România este una ce face cinste patriei din care a plecat, fiind puternică, bine integrată, cu un rol activ în societatea israeliană şi în facilitarea dezvoltării economice şi culturale a celor două ţări.  Bucuros să mă aflu aici, la acest eveniment aniversar, îmi exprim speranţa că vom şti, cu toţii, să preţuim în continuare buna relaţie dintre România şi Statul Israel şi vom găsi calea către o şi mai bună cooperare între ţările şi economiile noastre!”, a concluzionat liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.