Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul operaţionalizează azi cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică, în valoare de 3 miliarde de euro, sumă finanţată din fonduri europene, o schemă de ajutor de stat pentru creşterea producţiei de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro şi nucleare, hidrogen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţionalizăm azi şi cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică. Vorbim despre 3 miliarde de euro, sumă finanţată din fonduri europene”, a anunţat premierul în şedinţa Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că este vorba despre o schemă de ajutor de stat pentru creşterea producţiei de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro şi nucleare, hidrogen.

”Foarte important este că finanţăm şi tehnologia pentru stocarea energiei. Finalizarea acestor investiţii va conduce la un preţ mai mic pe termen mediu şi lung şi o producţie mai mare de energie verde”, a mai spus premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.