Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la ajutorul militar acordat Ucrainei, că va fi „cel pe care îl vor conveni miniştrii de Externe”. Reacţia vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a explicat că va „un ajutor militar important”, însă nu a oferit detalii despre subiect şi a argumentat că în timp de război nu este bine să oferi „toate detaliile opozantului sau adversarului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiţi foarte bine că domeniul Apărării, constituţional, este atributul preşedintelui României, care este comandantul suprem de apărare şi orice ajutor trece prin CSAT”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat ce ajutor militar va acorda România Ucrainei, miercuri după lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, întrebat miercuri la Budapesta ce sprijin militar va acorda România Ucrainei, că va fi „un sprijin militar important” şi a adăugat că nu este„ nici logic, nici util” să oferi prea multe informaţii publice despre subiect, deoarece în timp de război nu este bine să oferi „toate detaliile opozantului sau adversarului”.

„Un sprijin militar important. Astăzi nu, nici mâine. După ce se termină războiul, cu siguranţă se pot declara toate detaliile. Până atunci, cu siguranţă, atunci când este nevoie să se detalieze, Ministerul Apărării va face aceste chestiuni şi nu Preşedintele României. Dar cred că a observat toată lumea că ieri, în conferinţa de presă, împreună cu preşedintele Zelenski, am spus că România sprijină Ucraina umanitar, militar şi aşa mai departe. Eu consider că este un lucru bun, este un lucru important. Ucraina luptă pentru libertate, pentru suveranitate, pentru teritoriu naţional, şi noi, care suntem pe Flancul Estic şi ştim cât de grea poate să fie această luptă, îi sprijinim pe ucraineni. Detalii despre aceste chestiuni nu dăm fiindcă nu este foarte bine în timp de război să dai prin media toate detaliile opozantului sau adversarului. Nu este nici logic, nici util, dar aceste chestiuni sunt foarte serioase, ele se negociază între ministerele de resort şi noi credem că şi această colaborare este o bază serioasă pentru viitorul nostru Parteneriat Strategic cu Ucraina”, a explicat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.