Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit de joi în care a prezentat programul de guvernare, că susţine ferm eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi consideră că aceasta e singura soluţie care să confere legitimitatea de a tăia apoi toate pensiile speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A venit timpul ca România să fie acea ţară pe care ne-o dorim toţi! A venit timpul ca România să fie o ţară mai puternică şi mai unită. Dar, pentru asta, trebuie să avem instituţii puternice! Guvernarea trebuie să fie pentru toţi românii, nu împotriva cuiva sau a ceva. Nu poţi să ai o guvernare bună dacă împarţi România în două: una de stânga, una de dreapta, una bună şi una rea, una rurală şi una urbană.  Există o singură Românie şi ea trebuie să aibă un singur guvern pentru toţi cetăţenii! Iar acela trebuie să fie Guvernul României! Trebuie să fim responsabili în faţa românilor care au dat dovadă de multă putere în aceste momente grele. Românii au înfruntat o pandemie, iar acum se luptă cu inflaţia şi cu preţurile. În toate aceste crize, românii au demonstrat rezistenţă şi curaj. Şi au rămas fermi. Aşa cum au făcut-o mereu de-a lungul istoriei! În faţa lor, noi, toţi liderii politici din această sală, trebuie să ne înclinăm. Suntem aici datorită oamenilor, niciodată invers! Şi suntem aici pentru a lucra pentru ei! Suntem aici pentru a pune oamenii înaintea politicii. Şi nu avem voie să pierdem timpul cu propriile drame politice atunci când românii suferă. PSD a demonstrat deja că înţelege aceste lucruri. Am renunţat la interesele proprii şi am întins o mână PNL atunci când timpurile istoriei au cerut asta. Am format această mare Coaliţie pentru stabilitatea României în vremuri grele”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit de joi al Parlamentului.

„Vă garantez că voi trata întotdeauna cu respect liderii politici ai acestui partid, care au servit ţara cu adevărat, la fel cum voi simţi doar indiferenţă faţă de cei care au crezut că România este un cazino în care se pot juca cu banii românilor”, a mai spus Ciolacu.

„PSD nu va şovăi niciodată să spună ceea ce gândeşte şi ce credem că este bine pentru România. Dar asta nu înseamnă că nu vom lucra în fiecare zi cu partenerii noştri pentru a asigura o guvernare responsabilă şi eficientă. Această coaliţie a demonstrat în ultimele 18 luni că poate obţine rezultate. Am stabilizat ţara în cel mai greu moment din ultimii 20 de ani. Programele Sprijin pentru România au protejat populaţia şi economia în faţa crizelor! Am plafonat preţurile la energie şi gaze. Am venit cu un pachet social pentru românii cu venituri mici şi pentru pensionari. Am crescut salariul minim şi pensiile. Şi am întors 6% din PIB în economie, adică de 3 ori mai mult decât în guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021. Trebuie să continuăm în direcţia bună! Când vorbim despre România, trebuie să privim dincolo de liniile de partid!”, a completat liderul social-democraţilor.

Acesta a mai spus că se angajează să lucreze „cu fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de partid”.

„La fel cum mă angajez ca, pentru binele României, să stabilesc parteneriate reale cu sectorul privat, societatea civilă, sindicate şi mediul academic! Orice viziune pentru naţiune începe prin a le oferi oamenilor mai multă demnitate. Mai mult respect. Şi mai multă empatie pentru problemele lor. Stă în puterea noastră să astupăm prăpastia uriaşă de încredere care este astăzi între clasa politică şi cetăţeni! Şi vom reuşi asta dacă vom începe cu reducerea cheltuielilor statului. Am vrut ca prim-ministru să am un Guvern cu mai puţine ministere. Am redus numărul de ministere şi vom reduce şi numărul secretarilor de stat. În acest Guvern vor rămâne doar oamenii care muncesc! Trebuie să reducem risipa! Şi cred că acest nou Guvern trebuie să îşi asume cu mult curaj legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. Este nedrept pentru restul cetăţenilor ca aparatul de stat să fie înţesat cu speciali. La fel cum trebuie, împreună, să facem dreptate odată pentru totdeauna în ceea ce priveşte pensiile speciale! Este poate cea mai grea reformă, care a rupt cel mai mult societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înţelegem că nu mai putem avea două categorii de cetăţeni: unii normali şi unii speciali. Toţi suntem români!”, a mai precizat Ciolacu.

El i-a anunţat pe aleşi că susţine ferm eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Înainte de a-mi da votul, vă anunţ - Susţin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari! Este singura soluţie pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. Şi vreau ca Parlamentul să fie alături de mine şi de Guvern! Să reuşim împreună să facem reformă, să aducem dreptatea şi să luăm banii din PNRR!”, a conchis liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.