Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că anul acesta este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei, atât la bugetari, cât şi la privaţi şi la pensionari. El a precizat că este posibilă şi o scădere a CAS şi a TVA-ului. Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei, a mai spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privaţi şi pensionari şi toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu, arătând că ”s-au angajat cu toţii în acest act de guvernare pentru ca oamenii să o ducă mai bine”. 

”Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a mai spus Ciolacu, precizând că şi liderul PNL Florin Cîţu şi el au spus ce este pe masă, în acest moment. 

”Să venim cu o decizie, în primul rând să vină prim-ministrul, în ceea ce priveşte cauza şi apoi sunt ferm convins că va fi un pachet întreg pentru a reglemneta efectele”, a mai spus el. 

Despre reducerea CAS-ului, propusă de Florin Cîţu, Marcel Ciolacu a spus: ”E una dintre măsuri care se ia pe o perioadă determinată, pentru a combate inflaţia”. 

Întrebat dacă este posibil să vedem o reducere a CAS şi a TVA, anul acesta, preşedintele PSD a spus: ”Este posibil, este una dintre măsuri prin care te lupţi să menţii... aţi văzut şi reducerea TVA-ului la gigacalorie”. 

Despre discuţiile din coaliţie privind majorarea pensiilor, Marcel Ciolacu a spus că îl bucură foarte mult decizia premierului Nicolae Ciucă de a merge cu ministrul Marius Budăi la Comisia Europeană, să discute. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.