Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii vor depune plângere penală pe numele deputatului USR Cristina Prună, care a condus şedinţa în care s-a dezbătut moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. El susţine că preşedintele de şedinţă nu trebuia să ia în considerare voturile exprimate online la moţiune, întrucât de acestea se ţine cont doar la adoptarea actelor normative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Îi anunţ oficial că începe din ce în ce mai mult să se strângă laţul şi în ceea ce priveşte ilegalităţile, categoric, vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă de astăzi. Este inadmisibil, moţiunea, cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online şi nu poţi să vii să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.
 
Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, a anunţat preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Cristina Prună.
 
Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a susţinut că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.
 
Moţiunea simplă a fost respinsă cu 171 de voturi „împotrivă”, 143 de voturi „pentru” şi o abţinere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.