Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, într-o declaraţie de presă comună cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal, că măsurile pe care le adoptă Guvernul pe care îl conduce a nivel naţional, cât şi cele adoptate la nivel european, vor avea în vedere „în egală măsură nevoia sprijinirii Ucrainei, dar şi aşteptările şi preocupările legitime ale producătorilor şi fermierilor români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am subliniat însă foarte clar că măsurile pe care le adoptăm la nivel naţional, precum şi cele la nivel european, vor avea în vedere în egală măsură nevoia sprijinirii Ucrainei, dar şi aşteptările şi preocupările legitime ale producătorilor şi fermierilor români”, a declarat Marcel Ciolacu, în declaraţia de presă cu omologul ucrainean.

El a mai spus că „protejarea pieţei interne româneşti şi a fermierilor români este unul dintre obiectivele majore ale acestui Guvern. Şi mă voi asigura că lucrurile vor merge în direcţia corectă”.

Totodată, premierul român a anunţat că România plănuieşte în perioada următoare să dubleze volumul tranzitului de cereale prin România de la 2 milioane de tone pe lună cât este în prezent la 4 milioane de tone pe lună.

„Prin România tranzitează în prezent aproape 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina”, a adăugat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.