Liderul PSD Marcel Ciolacu a lansat o invitaţie către competitorii săi politici să-şi asume ceea ce şi-a asumat el, şi anume demisia de la şefia formaţiunilor pe care le conduc, dacă nu vor obţine primul loc la alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Singurul lucru pe care mi l-am asumat este că PSD va fi pe primul loc. Mai mult, mi-am asumat că, dacă nu este pe primul loc, voi pleca din funcţia de preşedinte al partidului. Îi aştept şi pe competitorii mei să facă acelaşi lucru. Nu e corect aşa? Că văd că eu greşesc când spun că bărbăteşte în politică, când pierzi alegerile, faci un pas înapoi sau în lateral, depinde cum îţi permite partidul. Aştept şi eu. Am înţeles că domnul Simion a spus că va fi pe primul loc. Bun, dacă nu va fi pe primul loc, îşi dă demisia, cum face Marcel Ciolacu? Am înţeles că PNL va fi pe primul loc. Îşi dă demisia domnul Nicolae Ciucă dacă nu va fi pe primul loc? Am înţeles ca domnul Drulă cu Forţa de Dreapta vor fi pe primul loc. Domnul Drulă, cu domnul Orban şi cu domnul Tomac îşi vor da demisia dacă nu sunt pe primul loc? Ori suntem bărbaţi şi oameni politici asumaţi şi curajoşi şi ieşim în faţa românilor să ne asumăm lucruri, ori căutăm să comentăm vorbele celorlalţi. Eu cred că aşa este o abordare corectă, bărbătească în politică, asumată. Eu m-am asumat că PSD-ul va fi pe primul loc, aştept şi pe ceilalţi competitori să-şi asume acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri la Palatul Parlamentului.

Chestionat dacă PSD va cere să dea candidatul la prezidenţiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Momentan, nu avem scenariul acesta”.

„Singura discuţie care a fost în partid a fost că, dacă se comasează vreo alegere, vrem să ştim întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlamentul Românei, ca să treacă modificările legislative. Nu e nedemocratic, tocmai Belgia şi Irlanda au anunţat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare. Nu exclud nimic. Nu s-a discutat acest lucru”, a completat liderul social-democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.