Preşeintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat joi, referitor la modificăriele aduse proiectului de lege prind organizarea şi funcţionarea Consiliului, că el crede că aceste prevederi se vor aplica pe viitor, afirmând că aşteaptă forma finală a textului legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Avem în paralel două proiecte de lege. Unul care urmează să fie discutat acum este o lege de aprobare a Ordonanţei Guvernului. În momentul în care se va aproba în Comisiile de raport, acest proiect de lege merge direct la plen şi apoi la promulgare, deci e în fază finală şi sincer să fiu atenţia mea este concentrată în special pe acest text care e la finalul parcursului parlamentar”, a declarat Chiriţoiu.
 
El a susţinut că vrea să vadă forma finală a textului legii pentru a o discuta alături de colegii săi, spunând că el nu crede că prevederea potrivit căreia preşedintele Consiliului Concurenţei trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani se va aplica acum.
 
“Aş vrea să văd textul final şi atunci ne vom uita, împreună cu colegii mei şi atunci o să putem să avem o opinie mai clară. Nu sunt jurist, dar cred din experienţa mea limitată că legile nu pot să prevadă decât pentru viitor. Deci nu cred că o prevedere legală adoptată acum poate să afecteze ceea ce există deja în Consliu. Dacă Parlamentul doreşte să facă o lege pentru viitoarea conducere a Consiliului, poate să o facă, noi putem să ne dăm cu părerea, dar pentru viitor, nu cred că pentru lucrurile care există deja”, a mai explicat acesta.
 
Comisia juridică şi Comisia de industrii din Camera Deputaţilor au adoptat, joi, un amendament al PSD care prevede ca preşedintele Consiliului Concurenţei trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani. 
 
Amendamentul adoptat este depus la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei şi, potrivit acestuia, “preşedintele trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competenţe profesionale şi manageriale.”
 

De asemenea, un alt amendament adoptat la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei prevede că  "membrii Consiliului Concurenţei sunt numiţi prin decret de către preşedintele României, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor două Camere".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.