Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, a afirmat, marţi, la Realitatea TV, că partidul a scăzut în opţiunile de vot ale românilor pentru nu a susţinut ferm interesele electoratului dreptei pentru a nu-i supăra pe cei de stânga. În consecinţă, potenţialii alegători ai dreptei nu au dat votul PNL pentru că ”electoratul te simte că eşti un căcăcios”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face absolut nimic pentru electoratul dreptei, drept pentru care a scăzut dramatic. Nu are lideri capabili să aibă un mesaj de dreapta coerent, cu carismă, cu tot ce-i trebuie unui lider politic să atragă electoratul dreptei”, a spus Viorel Cataramă referindu-se la cauzele care au dus la înfrângerea dreptei în alegerile parlamentare.

Cataramă susţine că PNL trebuie să militeze necondiţionat nu doar pentru interesele întreprinzătorilor, cât mai ales pentru interesele celor 3,8 milioane de angajaţi din mediul privat şi familiile lor. În caz contrar, liberalii riscă să rămână fără sprijin popular, indiferent de erorile comise de guvernarea stângii.

”În ultimul timp, PNL nu a militat în mod ferm, coerent şi credibil pentru sprijinirea intereselor electoratului care votează dreapta. De aia cei 500.000 de oameni au ieşit în Piaţă împotriva PSD, dar nu au trecut de partea PNL”, a apreciat liberalul.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 a mai spus că în partid sunt oameni cu vederi de stânga care se tem să susţină sau să aplice măsuri de drepta. ”În PNL pot exista curente, dar partidul trebuire să aibă ideologie de dreapta şi să nu-i fie frică. În momentul în care electoratul te simte că ţi-e frică, că eşti un căcăcios, că nu ai curajul să-i aperi interesele ca să nu-l superi pe vecin, ai pierdut votul. E simplu”, a conchis Cataramă.

Viorel Cataramă, a prezentat, sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, o moţiune prin care propune privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate, precum şi eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

”Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate? Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2.

”Tot sistemul de sănătate, toate spitalele trebuie privatizate, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, care trebuie să rămână la stat”, a precizat Cataramă.

El a pledat şi pentru eliminarea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele între 18 şi 62 de ani, capabile să muncească.

Cristian Buşoi, singurul candidat la şefia filialei PNL Bucureşti, a ţinut să precizeze că moţiunea lui Viorel Cataramă nu este un document care este asumat de organizaţia din Capitală a Partidului Naţional Liberal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.