Preşedintele USR Cătălin Drulă a criticat ideea comasării alegerilor vehiculată zilele acestea de către reprezentanţii PNL şi a subliniat că dreptul cetăţenilor de a alege este sfânt şi că orice încercare de derutare a alegătorilor nu va scăpa partidul lui Ciucă şi Iohannis de răspundere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru că ştie ce dezastru a provocat la guvernare, PNL a scos de la naftalină comasarea alegerilor. Însă democraţia e democraţie şi dreptul cetăţeanului de a alege e sfânt! Oricât încearcă să-i ameţească PNL pe oameni, ei nu vor uita că: Ministrul PNL al Finanţelor a crescut taxele şi impozitele de 3 ori în 12 luni; Ministrul PNL al Finanţelor împrumută 1 miliard de lei în fiecare zi lucrătoare; PNL ascunde sub preş datoriile reale ale ţării, Boloş a scos din pix deficitul de 5,7% din PIB, când noi ştim că deficitul, cu tot cu datorii, pe care-l calculează şi UE, e undeva la 7%, deci e doar o schemă de împins datorii mai departe; Le-au luat primarilor banii pentru proiecte”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

El a adăugat că nota de plată va veni pentru liberali la alegerile de anul acesta.

„Să le fie clar PNL-iştilor: la alegerile din 2024 le va veni nota de plată! Românii care muncesc cinstit şi care au văzut ce înseamnă PNL la guvernare o să-i taxeze aşa cum merită!”, a completat Drulă.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, că PNL vrea comasarea alegerilor pentru că este în interesul bugetului şi al copiilor care merg la şcoală, pentru că le salvăm 10-12 zile de şcoală. El a menţionat că turul întâi ale alegerilor prezidenţiale ar putea fi comasat, dacă există voinţă politică, cu alegerile locale, iar dacă nu, există varianta comasării turului doi al prezidenţialelor cu alegerile parlamentare. Despre o condiţionare a comasării alegerilor de o candidatură comună a PSD şi PNL la prezidenţiale, Fenechiu a spus că „dreapta românească, PNL, întotdeauna a avut candidat la Preşedinţie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.