Cătălin Drulă îi cere premierului Ciolacu să retragă de urgenţă proiectul de OUG care lasă bolnavii de cancer fără fondurile din programele de monitorizare, el arătând că Liderul USR afirmă că, dacă acest proiect semnat de Marcel Ciolacu va intra în vigoare, pacienţii cu afecţiuni cronice vor trebui să se încadreze în plafoanele şi aşa reduse ale Casei de Asigurări, ceea ce va duce la timpi mari de aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR afirmă că ”un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii prevede abrogarea articolului IX din OUG 44 / 2022, articol care reglementa fondurile din programul „Monitor”, adică periclitează tratamentul bolnavilor cronic de dragul alimentării specialilor săi de partid”.

”Aceste fonduri erau gândite special pentru investigaţii paraclinice (analize de sânge, CT, RMN şi altele) în cazul pacienţilor cu afecţiuni cronice precum boli oncologice, cardiovasculare, neurologice, diabet şi altele. Introduse în 2020, aceste analize erau efectuate cu prioritate pentru pacienţii cu afecţiunile menţionate, în termen de cinci zile de la cerere, din fonduri dedicate”, precizează Drulă.

Liderul USR afirmă că, dacă acest proiect de OUG semnat de Marcel Ciolacu va intra în vigoare, pacienţii cu afecţiuni cronice vor trebui să se încadreze în plafoanele şi aşa reduse ale Casei de Asigurări, ceea ce va duce la timpi mari de aşteptare.

”Solicit premierului Marcel Ciolacu să retragă de urgenţă acest proiect de OUG şi să nu pericliteze tratamentul bolnavilor cronic de dragul alimentării specialilor săi de partid. Banii din sistemul sanitar sunt şi trebuie să rămână pentru pacienţi, nu pentru reţele politice umflate cu fonduri publice”, spune Cătălin Drulă, preşedintele USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.