Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că gestul vicepreşedintelui COnsiliului Superior al Magistraturii Daniel Horodniceanu, care a încercat să intimideze doi poliţişti care l-au oprit în trafic, este complet reprobabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut şi eu această filmare. M-a întristat. Felicit pe acei poliţişti pentru că şi-au făcut treaba. Gestul dumnealui mi se pare complet reprobabil, de la cap la coadă. Aşteptăm să vedem cum va reacţiona CSM. Un judecător care era incomod sistemului de justiţie pentru că şi-a pus pe Instagram că şi-a tuns gardul a avut de suferit trei ani de zile. Să vedem cum va reacţiona la acest caz sistemul de justiţie”, a afirmat Cătălin Drulă, luni la Palatul Parlamentului.

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului în care a fost implicat vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu, care a ameninţat doi agenţi de poliţie după ce aceştia l-au oprit în trafic.

Imagini în care Horodniceanu, fost şef DIICOT, ameninţă poliţiştii care l-au oprit în trafic pentru că ar fi depăşit fără să semnalizezem au apărut duminică în spaţiul public.

Ulterior, Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa când a fost oprit în trafic, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează. El consideră că faptul că poliţiştii au pretins că nu îl cunoşteau a fost de natură să îl provoace şi să reacţioneze astfel.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat duminică seară că nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo şi că abordarea a fost greşită. El consideră că întreaga situaţie trebuie să fie lămurită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.