Liderul interimar al USR Cătălin Drulă i-a transmis lui Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea din plenul de luni al Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR împotriva acestuia, că este în subordinea unui plagiator, referindu-se la premierul Nicolae Ciucă şi este ministrul Educaţiei al „unei coaliţii socialiste cu epoleţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule ministru, discursul dumneavoastră este exact proba a ceea ce nu e în regulă în sistemul de învăţământ românesc. Autosuficient, verbos (adică, cu multe cuvinte), dar fără să spună nimic pe fond şi mie mi-e foarte clar - după ce v-am ascultat astăzi, vă cunosc şi din Guvern -: cu oameni ca dumneavoastră la cârma Educaţiei nici nu avem cum să nu fim la un punct de minim, aşa cum spuneţi. Până la urmă sunteţi la locul dumneavoastră în prezent - adică, ministru al Educaţiei în Guvernul României - doar din două perspective: sunteţi în subordinea unui plagiator – deci, pentru asta vă potriviţi acolo – şi sunteţi ministrul Educaţiei unei coaliţii socialiste cu epoleţi. Apropo, mai sunteţi în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale? De fapt, parcă nu mai sunteţi, pentru că anul trecut v-aţi certat cu domnul Pricopie, aşa ca între civili”, a afirmat Cătălin Drulă, în plenul de luni al Camerei.

El a adăugat că ministrul Câmpeanu este „întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis şi cinismul securiştilor cu doctorate falsificate”.

„Domnule Cîmpeanu, USR v-a lăsat un PNRR cu alocare enormă pentru Educaţie – 3,6 miliarde de euro, cea mai mare alocare după Transporturi -, o şansă enormă pentru Educaţia din România, dintre care peste 500 de milioane de euro sunt numai pentru evitarea abandonului şcolar. Nu sunteţi în stare, la fel ca ceilalţi miniştri în acest Guvern, să puneţi în practică un program, o şansă unică pentru România. Şi, dacă vorbim de integritate, v-am auzit mai devreme, nu v-am auzit nici pe dumnevoastră, nici pe patronul Iohannis să luaţi vreodată atitudine împotriva plagiatului evident al premierului Ciucă. Zeci şi zeci de pagini copiate, copy-paste. Şi furtul era furt şi în 2003, şi în 2007 şi când v-aţi mai făcut doctorate falsificate. Sunteţi întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis şi cinismul securiştilor cu doctorate falsificate”, a mai spus Drulă.

El a mai precizat că educaţia merge în jos şi aceasta va fi direcţia dacă impostura va rămâne la putere.

„Un lucru mie mi-e foarte clar: Educaţia va merge doar în jos, din păcate, şi asta mă doare pentru că am doi copii care vor merge la şcoală în curând. Cu impostură la putere, Educaţia va merge doar în jos. Dar, pe o notă de optimism, orice impostură are, domnule Cîmpeanu, sfârşitul ei şi la dumneavoastră se apropie”, a conchis Drulă.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu. USR afirmă, în moţiunea simplă prin care cere demisia ministrului Educaţiei, intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”, că Sorin Cîmpeanu este o primejdie pentru toţi cei implicaţi în educaţia din ţara aceasta, iar noua Lege a învăţământului este la mâna unui ministru care nu se mai învaţă minte şi care comite greşeală după greşeală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.