Medicul Cătălin Cîrstoiu răspunde miercuri, la acuzaţiile care i se aduc privind incompatibilitatea, el precizând că nu este vorba de aşa ceva şi cere Agenţiei Naţionale de Integritate să se pronunţe. El se referă la campaniile electorale, arătând că ar fi frumoase dacă nu ar fi murdare şi precizează că ”mai urmează, pentru că teama că va câştiga este mare. ”Sunt aici. Neclintit”, arată Cîrstoiu, întrebându-se dacă contracandidaţii săi sunt atât de speriaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Câteva cuvinte despre noile (şi viitoarele) atacuri la adresa mea: 1. Nici gând de vreo incompatibilitate. 2. ANI să se pronunţe. Doar instituţiile pot stabili adevărul. Eu îl ştiu. 3. Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare. 4. Aşa tare sunt speriaţi contracandidaţii mei? 5. Sunt convins că mai urmează, teama lor că voi câştiga e mare. Sunt aici. Neclintit”, scrie Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.

Hotnews.ro a publicat miercuri documente care arată că dr. Cîrstoiu a lucrat şi în toamna lui 2023 ca manager la stat, dar trimitea pacienţii în privat, unde-i consulta la clinica familiei lui. Iar pacienţii plăteau pe altă firmă, tot a familiei Cîrstoiu.

După publicarea investigaţiei, ANI a răspuns întrebărilor spunând că informaţiile despre cazul Cîrstoiu nu sunt publice. Potrivit Hotnews, Raportul Corpului de Control al Guvernului, care semnala către ANI posibilele situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul managerului dr. Cătălin Cîrstoiu, a ajuns la agenţie în 2020.

ANI susţine că „instituţia nu poate furniza date şi informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul Agenţiei, respectând astfel unul dintre principiile după care se desfăşoară activitatea de evaluare, respectiv „ (...) confidenţialitatea (...) şi că „lucrările aflate pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate, în cazul în care acestea există, nu sunt informaţii publice”, iar inspectorul de integritate „va comunica stadiul evaluării precum şi soluţia dispusă, în mod exclusiv, persoanei evaluate, precum şi petentului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.