Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de luni, hotărârea privind demisia directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI) Eduard Hellvig şi vacantarea funcţiei respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost 307 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţea trecută, o scrisoare Parlamentului în care a propus ca Legislativul să ia act de retragerea din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii a lui Eduard Raul Hellvig şi să declarare vacantă această funcţie, prin aprobarea unei hotărâri în acest sens.

Anterior, şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig îşi anunţase demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele. El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.