Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, invitarea ministrului Energiei Virgil Popescu în plenul de lunea viitoare, la „Ora Guvernului” pentru a oferi explicaţii privind aplicarea taxei de solidaritate pentru compania OMV-Petrom şi închiderea capacităţile energetice de cărbune şi minele fără să existe un plan de înlocuire a pierderilor generate în urma acestor acţiuni. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Grupul parlamentar al AUR vă solicită, conform articolului nr 208 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, să invitaţi la dezbateri politice în cadrul Orei Guvernului, în data de 29.05.2023, pe domnul ministru al Energiei Virgil Popescu

Temele dezbateri sunt:

Motivele pentru care au fost închise capacităţile energetice de cărbune şi minele fără să existe un plan de înlocuire a pierderilor generate în urma acestor acţiuni.

Justificările ce stau la baza faptului că nu au fost finalizate centralele din localitate Iernut, judeţul Mureş şi din localitatea Chişcani, judeţul Brăila şi strategia de finalizare a acestora în viitorul apropiat.

Ponderea celor 3 coduri CAEN ale OMV-Petrom, aplicarea contribuţiei de solidaritate în baza OUG 186/2022 şi motivele pentru care nu a fost cerută distribuirea de dividende în procent de 50% cum s-a cerut la Romgaz”, arată documentul aprobat de conducerea Camerei Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.