Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că numirea în funcţie a directorului general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne va fi făcută cu avizul CSAT. Senatul urmează să voteze iniţiativa legislativă, în calitate de for decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 76/2016, în sensul ca numirea în funcţie a directorului general al Direcţiei Generale de Protecţie Intenă a Ministerului Afacerilor Interne să fie făcută cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul Afacerilor Interne. Numirea şi eliberarea din funcţie se fac cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, arată proiectul de lege adoptat de către deputaţi.

În situaţia în care directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) aflat în funcţie nu deţine avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Ministerul Afacerilor Interne solicită emiterea acestuia în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, decizional fiind Senatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.